Ripple rechtszaak
Ripple

Waarom 23 april belangrijk is voor de Ripple rechtszaak

Al drie jaar is er een rechtszaak gaande tussen Ripple (XRP) en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Hoewel het einde van de rechtszaak nog steeds niet in zicht is, kan deze maand nog wel eens heel belangrijk zijn. De 23ste is namelijk de startdatum voor het laatste proces. Wat betekent dit, en waar moeten we op letten?

Ripple vs SEC

In 2020 werden Ripple en diens oprichters aangeklaagd door de SEC. Volgens de commissie werd er geld opgehaald met de illegale verkoop van effecten in de vorm van XRP tokens.

Vorig jaar boekte Ripple een aantal zwaarbevochten overwinningen in de rechtszaak. Maar daarmee is de strijd nog niet gewonnen. Dit laatste proces moet voor eens en voor altijd duidelijkheid gaan brengen, en de zaak tot een conclusie brengen

De grote vraag is hoe lang dit laatste proces gaat duren. Wat zeker is, is dat het niet van korte duur gaat zijn. De rechtszaak gaat om miljarden dollars. Bij dergelijke belangen duren rechtszaken meestal zeer lang.

Ook na de tegenslagen van vorig jaar geeft de SEC niet op. Enkele weken geleden werd bekend dat de SEC $2 miljard van Ripple eist. De kans is echter klein dat de rechter hier in mee zal gaan. Stuart Alderoty, de CLO van Ripple, zei hier het volgende over:

“In plaats van de wet te volgen, lijkt de SEC Ripple, en de crypto industrie als geheel, te straffen en te intimideren. We vertrouwen erop dat de rechtbank de volgende fase juist zal handelen.”

Wat betekent dit voor de XRP koers?

Investeerders in XRP zullen hopen op een snelle en gunstige conclusie van de rechtszaak. Mede vanwege de oeverloze rechtszaak stelt de XRP koers namelijk al jaren teleur. In juli vorig jaar kregen we een voorproefje van wat er kan gebeuren bij een positieve uitkomst.

Toen de XRP koers binnen enkele uren met 100 procent na een gedeeltelijke overwinning van Ripple. Misschien dat een definitieve overwinning eindelijk de volledige potentie van Ripple boven water kan brengen. Zoals gezegd is de kans echter klein dat we dit jaar al een besluit krijgen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Crypto-Analist: Zeldzame indicator voorspelt gigantische XRP stijging naar $3
ChatGPT voorspelt: XRP koers zal dit jaar naar 3 dollar stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten