Bitcoin koers stijgt, bull markt
Bitcoin

Waarom de Bitcoin koers binnenkort weer zal stijgen

Bitcoin (BTC) heeft onlangs te maken gehad met een aanzienlijke correctie. De koers is in de afgelopen 24 uur met 6% gedaald, waardoor de waarde rond de $66.000 schommelt.

Deze ontwikkeling heeft tot onzekerheid op de markt geleid, en veel beleggers vragen zich af of de prijs van de digitale munt nog verder zal afnemen. Volgens de Nederlandse cryptoanalist Michael Van De Poppe is er echter geen reden tot zorg. Hij is optimistisch, voornamelijk vanwege de aanstaande halving.

Tijdens deze halving zal de beloning voor miners halveren, wat het aanbod van BTC op de markt vermindert. Volgens de wet van vraag en aanbod zou dit tot een prijsstijging moeten leiden.

Twee cruciale niveaus

Van De Poppe heeft twee cruciale niveaus aangewezen die in de nabije toekomst belangrijk zullen zijn voor Bitcoin-beleggers. Het eerste is het ondersteuningsniveau op $67.000. Het tweede belangrijke niveau is $71.700; een stijging boven dit punt zou kunnen duiden op de aanvang van een nieuwe piek in de markt.

Hij raadt beleggers aan om een strategische aanpak te hanteren. Van De Poppe suggereert dat het ideaal is om de markt te betreden na een correctie van 15% tot 40% in de Bitcoin-prijs. Dit advies geldt eveneens voor altcoins, waar hij aanbeveelt te investeren na een prijsdaling van 25% tot 60%.

Oorzaak van de correctie

De daling wordt grotendeels toegeschreven aan substantiële kapitaaluitstromen uit het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). GBTC ervoer een verlies van meer dan $300 miljoen aan activa, terwijl Bitcoin Spot exchange-traded funds (ETFs) een gezamenlijke netto uitstroom van $86 miljoen zagen.

Andere factoren zijn de teleurstellende inflatiecijfers in Amerika, wat de Federal Reserve (Fed) ertoe heeft gebracht een renteverlaging uit te stellen. Dit houdt in dat hoge rentetarieven, bedoeld om inflatie te controleren, lenen kostbaar houden, potentieel de economische groei belemmeren.

Daarnaast heeft de recente koersval geleid tot massale liquidaties in de crypto markt, met $500 miljoen aan geliquideerde leveraged posities, wat de neerwaartse druk op Bitcoin verder versterkt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving