Bitcoin, BTC
Bitcoin

Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen

De verkoop van Bitcoin (BTC) door de Duitse overheid en de vrees voor grootschalige verkopen door schuldeisers van de failliete beurs Mt. Gox hebben de afgelopen weken voor de nodige onrust in de cryptowereld gezorgd.

Ondanks deze significante uitdagingen, lijkt de toekomst van Bitcoin er echter rooskleurig uit te zien. Meerdere indicatoren wijzen op een positieve ontwikkeling.

Economische omstandigheden zijn gunstig voor Bitcoin

BTC, het vlaggenschip van de crypto-industrie, is in de afgelopen vier weken met 17 procent gedaald en staat momenteel iets boven de $57.000. Deze daling is grotendeels te wijten aan de verkoopdruk van de Duitse overheid en de terugbetalingen door schuldeisers van de failliete beurs Mt. Gox. Echter, deze toevoer van Bitcoin op de markt is niet blijvend. Zodra deze verkoopdruk verdwijnt, zou de koers weer flink kunnen stijgen.

Daarnaast zijn er enkele omstandigheden die Bitcoin een duwtje in de rug zouden kunnen geven. De G-7, een groep van de grootste economieën, bevindt zich momenteel in een expansieve fase, zoals blijkt uit data van de OECD. Historisch gezien zijn risicovolle activa zoals crypto meer in trek tijdens dergelijke expansieve fases.

Ook de Amerikaanse macro-economische data zou gunstig kunnen uitpakken. De verwachte Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) van juni zal waarschijnlijk een jaarlijkse stijging van 3,1 procent laten zien, een vertraging ten opzichte van de stijging van 3,3 procent in mei. Dit zou een reden kunnen zijn voor de Federal Reserve om dit jaar te beginnen met het verlagen van de rentes, wat de vraag naar risicovolle activa zoals Bitcoin zou kunnen aanwakkeren.

Reden tot optimisme

Het optimisme op Wall Street, aangedreven door technologische groei, biedt ook steun aan Bitcoin. De Nasdaq (NDX), een index vol met technologiebedrijven, blijft nieuwe hoogtes bereiken. Historisch gezien beweegt Bitcoin vaak in lijn met de NDX. Daarnaast blijft goud stabiel, wat wijst op een gunstig macro-economisch klimaat voor investeringen zoals Bitcoin.

Ondanks de teleurstellende afgelopen weken lijken de omstandigheden momenteel zeer gunstig voor Bitcoin. De grootste hindernis blijft echter de aanhoudende verkoopdruk van de Duitse overheid en de Mt. Gox-verkopers. Dit zijn echter uitzonderlijke situaties. Met andere woorden: de fundamenten van Bitcoin zijn niet veranderd. Op basis hiervan kunnen we concluderen dat Bitcoin een mooie tijd tegemoet gaat zodra de huidige verkoopdruk afneemt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin herwint dominantie terwijl interesse in Runes sterk afneemt
Peter Brandt geeft grote waarschuwing over Bitcoin koers
Bitcoin ETF’s zien instromen kelderen, maar positieve reeks blijft intact
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers