Bitcoin Nieuws

Waarom de Bitcoin koers kan stijgen, ondanks de dramatische Amerikaanse inflatiecijfers

Bitcoin is gisteren na de publicatie van de Amerikaanse inflatiecijfers aan een flinke daling begonnen. Waar het er even op leek dat Bitcoin de 23.000 dollar kon herpakken, sloeg de markt compleet om nadat bleek dat de Amerikaanse inflatie een stuk hoger uitviel dan verwacht. Toch zijn er analisten die op basis van technische analyse hoopvol zijn over de nabije toekomst.

Wat is er aan de hand?

De verwachting was dat de Amerikaanse inflatie deze maand binnen zou komen op 8,1 procent. Gisteren om 14.30u Nederlandse tijd leerden we dat die verwachtingen veel te optimistisch waren.  De markt werd namelijk geconfronteerd met een inflatie van 8,3 procent. Wat betekent dat de inflatie ten opzichte van afgelopen maand slechts met 0,2 procent is afgenomen. Vrijwel alle markten begonnen meteen daarna aan een duikvlucht.

Deze cijfers hebben namelijk als gevolg dat de Federal Reserve tijdens de volgende FOMC-bijeenkomst vrijwel zeker met een renteverhoging van 0,75 procent en misschien zelfs met een verhoging van 1 procent op de proppen komt. Een pijnlijke situatie waar vrijwel alle financiële assets op dit moment last van hebben. Het einde van de bearmarkt is door deze nieuwe informatie weer een stuk verder van ons verwijderd dan eerder werd gedacht. Maar er is ook goed nieuws.

Hoop voor Bitcoin

Bitcoin handelt na alle ellende van gisteren op een koers van ongeveer 20.300 dollar en schrijft daarmee een min van 9,30 procent voor de afgelopen 24 uur. Op de 4-uurs grafiek heeft Bitcoin een Fibonacci-retracement naar 61,8 procent achter de rug en heeft het een patroon gevormd dat in de technische analyse bekendstaat als een ‘hamer’. Een hamer betekent dat de beren uitgeput zijn en dat de bulls op korte termijn de controle over kunnen nemen.

Bitcoin koers 4 uur per candle – Bron: Tradingview

Verder zijn de Relative Strength Index (RSI) en de Moving Average Convergence Divergence (MACD) in de ‘oververkocht’ zone terechtgekomen. Nog twee indicaties dat Bitcoin op dit moment al rijp is voor een opleving. Nu is het niet allemaal feest op de grafiek, want met name het 50-daagse voortschrijdend gemiddelde lijkt een lastige horde te worden rond de koers van 20.650 dollar voor Bitcoin.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stabiel voorafgaand aan noodvergadering Fed Bitcoin koers stabiel voorafgaand aan noodvergadering Fed
Robert Kiyosaki noemt Bitcoin een koopkans, nu de dollar stijgt Robert Kiyosaki noemt Bitcoin een koopkans, nu de dollar stijgt
Is Bitcoin bezig aan ontkoppeling van de traditionele financiële markt? Is Bitcoin bezig aan ontkoppeling van de traditionele financiële markt?
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten