Bitcoin stijgt
Bitcoin

Waarom het tijd is om ‘long te gaan’ op Bitcoin, volgens analisten

Bitcoin (BTC) heeft onlangs de weerstand van $9.200 doorbroken en inmiddels de $9.700 bereikt. Volgens analisten is nu dan ook tijd om BTC te gaan HODL’en.


Bitcoin breekt uit

Het geheim van het doorbreken van de zijwaartse prijsbeweging van Bitcoin is door het een stablecoin te noemen, heeft de cryptogemeenschap geleerd. De gemeenschap bruist momenteel van activiteit en opwinding. Bitcoin brak uit zijn weerstand van minder dan $9.200 om $9.500 te bereiken. Hierna groeide de nummer 1 crypto gestaag door en ligt de prijs hierdoor momenteel op ruim $9.700.

Met veel speculatie en analyse door de beste financiële experts in de cryptogemeenschap, werden er over de huidige opwaartse beweging van de Bitcoin-prijs veel meningen gevormd.

Een recente Twitter-thread van een crypto-investeerder en financieel expert stelt vol vertrouwen dat het tijd is om hebberig te worden op Bitcoin en belangrijke altcoins. De recente uitbraak van Bitcoin volgt op een ‘uitgebreide consolidatie’, wat betekent dat mensen voor de lange termijn moeten HODL’en.

“Met name BTC probeert nu uit te breken. Breakouts na uitgebreide consolidatie zijn om te kopen, niet te verkopen. Zowel grafieken als het huidige en toekomstige landschap geven de voorkeur aan ‘long’ zijn.”

Vergelijkbaar met S&P voor de aandelenmarkt, is Bitcoin de ‘index’ van de cryptomarkt, een veelbetekenende hint in welke richting de markt gaat.


2020 Bull Run geeft om de aandelenmarkt

De relatie tussen Bitcoin en S&P begon in maart tijdens de brede marktcrash. De S&P 500 bereikte toen het ergste dieptepunt in meer dan 30 jaar. Bitcoin crashte daarna samen met de ineenstorting van de cryptomarkt. Hoewel de crash de onvermijdelijke bullmarkt van Bitcoin in 2020 mogelijk heeft doen ontsporen, zijn alle voorwaarden nu aanwezig.

Zo voorspelde een rapport van Investor Place in juni dat de cryptomarkt in 2020 een ‘once in a lifetime’ -kans zal krijgen als gevolg van een grotere acceptatie. Er is meer aandacht van de reguliere media, meer producten en diensten en meer steun van overheden door regulering.

“De groei van de vraag zou in 2020 moeten versnellen. Gedreven door de introductie van meer financiële derivaten, bredere steun van centrale banken en meer erkenning als een digitale waardeopslag.”

Bovendien hebben landen zoals India, Duitsland, Zuid-Korea en Rusland een wettelijk kader voor Bitcoin-handel opgesteld. Verrassend genoeg was de Office of Comptroller of Currency ook op de lijst gekomen, die de Amerikaanse banken groen licht gaf om crypto-activa in bewaring te nemen. Dat levert een grote bijdrage aan het vergroten van het vertrouwen in de legitimiteit van Bitcoin.

De analist verklaarde dat door de huidige wereldwijde financiële crisis de correlatie tussen Bitcoin en S&P nog steeds bestaat. Dit komt doordat de aandelenmarkt zal reageren op de fiscale pakketten van de Amerikaanse regering.

“Grote bullish katalysator: de Fed laat de inflatie stijgen tot boven de 2%. Activa die het meest profiteren zijn aandelen en edelmetalen (aangezien de vastgoedtarieven negatiever worden).”


Beschermen tegen fiat-valuta-inflatie

Altcoins zijn al in het seizoen, zoals bevestigd door zowel de Binance CEO als het eToro crypto-handelsplatform. Volgens eToro is er een versnelde acceptatie van stablecoins vanwege hun handige snelle en goedkope transacties voor overmakingen, evenals een waardeopslag tegen hoge inflatie.

De stimuleringspakketten zorgen voor toegenomen bezorgdheid omdat mensen verplaatsen om hun activa te beschermen tegen fiat-valuta-inflatie, aangezien centrale banken de uitgaven voor tekorten massaal verhogen.

Daarom is de bullmarkt ongetwijfeld aan de horizon. Bitcoin, met zijn beperkte aanbod en op de voet gevolgd door altcoins, wordt gezien als safe haven als waardeopslag. Alhoewel de tekenen er op dit moment goed uit zien, is het nog onbekend wat de prijs van Bitcoin precies gaat doen.

 

Bitcoin nieuws

MicroStrategy koers veel te hoog ten opzichte van Bitcoin
Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?