Litecoin

Waarom is de Litecoin prijs met 52% gestegen deze week?

Terwijk Bitcoin een goede week had, had Litecoin een nog betere. De Litecoin prijs is deze week namelijk met 52% gestegen. De prijs van 1 LTC lag zeven dagen geleden nog rond de $75. Vandaag kost 1 Litecoin $117.

LTC/USD wekelijkse grafiek – Bron: Tradingview

Waarom stijgt de Litecoin prijs?

De grootste winst boekte Litecoin op donderdag. Toen steeg de prijs met meer dan 20 procent. Ook vandaag boekt de altcoin weer een winst van 9,15%. De marktkapitalisatie ligt nu op $7,78 miljard.

In september zag Litecoin een hernieuwde golf van belangstelling dankzij Litecbringer, een op blockchain gebaseerd fantasy-spel waarmee spelers in-game spullen kunnen ruilen voor LTC. De dagelijkse transacties op de LTC blockchain schoten sindsdien omhoog. Maar dat is niet de belangrijkste reden waarom Litecoin zo goed presteert.

Ook voor LTC is de institutionele interesse een belangrijke reden voor de geweldige prijsprestaties. Litecoin is steeds meer in trek bij grote investeerders die het zien als digitaal zilver. Dit drijft de prijs van de munt op.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


De hele markt presteert goed

De hele cryptomarkt blijft deze week goed presteren. De Bitcoin prijs steeg deze week bijvoorbeeld met 26%. Ook ETH boekte een winst van 17% en de XRP prijs steeg met 15%.

De volledige marktkapitalisatie voor alle cryptocurrencies is de afgelopen 24 uur met 1,14% gestegen naar $665 miljard.

Litecoin is nog ver verwijderd van zijn hoogste punt ooit van $375, maar dat laat juist zien hoeveel de prijs nog kan stijgen de aankomende maanden.