Waarom Jim Cramer 1% van zijn vermogen in Bitcoin investeert

Jim Cramer, de gastheer van CNBC Mad Money, is van plan 1% van zijn geld in Bitcoin te investeren. Dit omdat hij vindt dat ‘goud gevaarlijk een gevaarlijke investering is.


Cramer zet zijn zinnen op de Bitcoin

Onlangs zei Jim Cramer, de gastheer van Mad Money van CNBC, dat hij mogelijk 1% van zijn geld in Bitcoin gaat investeren. De beroemde belegger maakte vergelijkingen tussen de Bitcoin en goud. Daarnaast benoemde hij belang van het afdekken van je kapitaal tegen inflatie.

Tijdens een podcast met Anthony Pompliano zei Cramer dat hij een gokje wil wagen op de Bitcoin met ongeveer 1% van zijn geld.

Sinds de aanloop naar de bull-run van de Bitcoin in 2017 zijn CNBC, Bloomberg en institutionele analisten uiterst kritisch geweest over de digitale munt. De meesten mainstream media beweerden dat crypto valuta’s oplichting of een bubbel waren. Echter werd dit verhaal in april van het jaar 2019 verworpen. Destijds herstelde de digitale asset van dieptepunten in het bereik van minder dan $4.000.

De meeste beleggers beschouwen safe haven activa zoals goud als de beste afdekking tegen inflatie. In een gesprek met Pompliano zei Cramer dat hij zich aangetrokken voelt tot de Bitcoin. Dit komt omdat het bewezen heeft om in waarde te stijgen en tegelijkertijd als inflatie afdekking te dienen. Hij zei:

‘Mensen praten over crypto alsof het wordt gehackt of wat dan ook. Weet je wat echt erg is? Het is erg wanneer uw kinderen uw goud niet kunnen vinden. En dat is overigens niet ongebruikelijk. Dit is de reden waarom ik gefixeerd ben op het moeten bezitten van crypto, omdat ik bang ben voor een enorme hoeveelheid inflatie, en ik heb er geen. Goud zal het goed doen, de huizen zullen het goed doen, die zullen me op mijn plaats houden. Het idee om echt geld te verdienen, daar zal ik een kans op maken met die 1%. “

Veel meer groot investeerders Kopen Bitcoin

Het is niet alleen Cramer die overweegt om een longpositie in Bitcoin te starten. De Miljardair Paul Tudor Jones, en zelfs beursgenoteerde bedrijven die miljarden dollars waard zijn, beginnen in de Bitcoin te investeren.

Op 16 september zei Michael Saylor, de CEO van MicroStrategy, dat het bedrijf nu 38.250 Bitcoin bezit. Op basis van de huidige prijs van Bitcoin ($10.800) is dit ongeveer $413,1 miljoen waard. Saylor zei:

“Op 14 september 2020 voltooide MicroStrategy de overname van 16.796 extra Bitcoin tegen een totale aankoopprijs van $175 miljoen. Tot op het heden hebben we in totaal 38.250 Bitcoin gekocht tegen een totale aankoopprijs van $425 miljoen, inclusief vergoedingen en onkosten. “

Grote bedrijven en vooraanstaande investeerders investeren steeds meer in Bitcoin omdat het fungeert als een inflatie hedge. Daarnaast is het ook makkelijk te verplaatsen. De digitale munt heeft in de loop van de tijd ook grote opbrengsten behaald, ondersteund door de exponentiële verbetering van de infrastructuur en het ecosysteem rond de Bitcoin.

Sommige beleggers beweren dat de Bitcoin alle kenmerken van goud heeft, aangezien het draagbaar is en een vast aanbod heeft. De miljardair investeerder en mede-oprichter van Gemini Exchange, Tyler Winklevoss, gelooft zelfs dat de Bitcoin het beter doet dan goud. Winklevoss zei:

“Het blijkt dat de Bitcoin het beter doet als goud dan goud zelf. En niet alleen incrementeel, maar in een orde van manitude, of 10 keer zo goed.”

Cramer zegt dat goud gevaarlijk is

Tijdens het interview uitte Cramer specifiek zijn zorgen over de opslag van goud. Volgens hem is goud gevaarlijk voor kinderen om vast te houden, wat Bitcoin aantrekkelijker maakt. Cramer zei:

“Mijn kinderen zullen goud nooit begrijpen. En de reden dat ze goud nooit zullen begrijpen, is dat ze denken dat goud gevaarlijk is. Het is gevaarlijk omdat het kan worden gestolen, het is gevaarlijk omdat ze het niet van de bank willen halen, het is gevaarlijk omdat ze misschien vergeten waar het is. “