Bitcoin

Waarom koopt Wall Street massaal Bitcoins?

Ondanks dat het een snel volwassen wordende markt is, is Bitcoin nog steeds zeer vatbaar voor immense volatiliteit. De enorme koersbewegingen van de afgelopen tijd laten zien dat de cryptomarkt nog steeds zeer bewegelijk is. Dat de Bitcoin nu alweer bijna $10.000 waard is maakt het voor sommige investeerders niet waard om nu Bitcoins te kopen.

Desondanks lijken gegevens te suggereren dat Wall Street nog nooit zo geïnteresseerd is geweest om Bitcoins te kopen. Twee belangrijke statistieken tonen namelijk aan dat de hoeveelheid institutionele betrokkenheid bij de cryptomarkt de afgelopen maanden enorm is gestegen. Hieronder lees je welke statistieken dit zijn.


Grote handelaren nemen lange termijnposities in

CME is een uitstekende toegangspoort gebleken voor institutionele instellingen om via futures en opties de Bitcoin markt te betreden, zonder dat ze zelf de werkelijke BTC tokens moeten bewaren.

Het CME platform is de laatste tijd enorme gestegen. Handelaren lieten een paar weken geleden zelfs een record hoge open interest zien voor zowel het futures- als optieproduct.

Terwijl we kijken naar gegevens over het gebruik van futures door de CME, wordt het duidelijk dat handelaren het op grote schaal gebruiken om op lange termijn de Bitcoin markt te betreden.

Zoals te zien is in de onderstaande grafiek, die wordt afkomstig is van het blockchain-analyseplatform Skew, is er een verschil tussen de open interest en het handelsvolume voor CME-futures.

CME Bitcoin futures – Bron: Skew

Medio mei bedroeg de open interest 532 miljoen dollar. Het handelsvolume zweefde echter binnen de regio van $300 miljoen. Deze divergentie suggereert dat handelaren eerder geneigd zijn futures te gebruiken om langetermijnposities in te nemen dan actief te handelen. Dat toont weer aan dat veel investeerders positief zijn over de kansen van BTC.


Grayscale koopt enorm veel Bitcoins op

Naast dat de CME producten goed lopen zien we nog een factor die enorm goed loopt. De vermogensbeheerder Grayscale blijft enorme aantallen Bitcoins opkopen.

Het bedrijf heeft sinds de Bitcoin halving al meer dan 18.910 Bitcoins gekocht. Dit terwijl er sinds diezelfde periode slechts 12.337 zijn gemined. Dit betekent dus dat de vermogensbeheerder meer Bitcoins inkoopt dan dat er gemined worden. Bitcoins zijn dus enorm in trek op Wall Street. De vraag is nu of deze interesse de Bitcoin koers tot nieuwe hoogtes zal laten stijgen.

 

Bitcoin nieuws

Goed nieuws: aantal Bitcoin whales schiet omhoog het afgelopen jaar
Bitcoin test $65.000, maar deze altcoins stelen de show
Bitcoin koers op weg naar parabolische stijgingen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen