Bitcoin AEX
Bitcoin, Regulatie

Waarom vandaag 14:30 cruciaal wordt voor de Bitcoin koers

Vandaag om 14.30 Nederlandse tijd worden de nieuwste inflatiecijfers uit de Verenigde Staten gepubliceerd, wat mogelijk voor grote koersschommelingen in de bitcoinmarkt kan zorgen.

Op 10 oktober zakte de Bitcoin-prijs met meer dan 2% tot rond de $60.320, omdat beleggers voorzichtig worden in aanloop naar de publicatie van de consumentenprijsindex (CPI). De markt kijkt gespannen toe om te zien hoe deze cijfers de richting van Bitcoin zullen beïnvloeden.

Waarom dalen de prijzen?

De belangrijkste reden voor de recente prijsdaling van Bitcoin is dat handelaren de risico’s van de markt proberen te beperken voordat de Consumentenprijsindex (CPI) wordt vrijgegeven. De inflatiecijfers voor september worden vandaag verwacht en kunnen een grote impact hebben op het monetaire beleid van de Federal Reserve. Volgens de verwachtingen zou de CPI slechts 0,1% zijn gestegen in september, een afname ten opzichte van de vorige maand.

Wanneer de inflatiecijfers laag uitvallen, neemt de kans op renteverlagingen toe. Op basis van de huidige verwachtingen zou de Federal Reserve de rente in november met 25 basispunten kunnen verlagen, wat doorgaans positief is voor risicovolle activa zoals Bitcoin. Toch worden beleggers vaak voorzichtig voorafgaand aan dergelijke rapporten en verkiezen ze om hun blootstelling aan volatiele activa te verminderen, zoals blijkt uit de huidige koersdaling.

Impact van de derivatenmarkt

Een ander element dat de neerwaartse druk op Bitcoin versterkt, is de toename van de open interest in de derivatenmarkt. Het open interest, dat de hoeveelheid openstaande contracten in de futuresmarkt meet, bereikte recent het kritische niveau van $18 miljard. Dit niveau heeft in het verleden vaak geleid tot prijsdalingen, omdat het wijst op een overbelaste markt. Analisten verwachten dat dit kan resulteren in een ‘shakeout’, waarbij longposities worden geliquideerd en de prijs verder kan dalen.

Wat kunnen we verwachten?

Hoewel de Bitcoin-prijs op dit moment onder druk staat, zou de situatie snel kunnen veranderen afhankelijk van de inflatiecijfers. Als de CPI sterk afwijkt van de verwachtingen, kunnen we volatiliteit zien op de financiële markten, inclusief de cryptomarkt. Een lage inflatie zou de kans op renteverlagingen vergroten, wat op de lange termijn gunstig kan zijn voor Bitcoin.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Regulatie nieuws

Crypto.com daagt Amerikaanse SEC voor de rechter: “Ongeoorloofde regulering moet stoppen”
Amerikaanse Regering neemt maatregelen tegen Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus
Donald Trump leidt peilingen onder cryptogokkers, Elon Musk reageert
Meer nieuws

Meest gelezen

Deze 3 crypto’s laten enorme stijgingen zien: Wat is er aan de hand?
Hoger beroep SEC tegen Ripple: Is corruptie de werkelijke drijfveer?
XRP maakt kans om Bitcoin in te halen volgens voormalig Ripple-directeur
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk