Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Waarom zijn de Bitcoin voorspellingen van top analisten meestal verkeerd?

Bekende analisten maken vaak heftige Bitcoin-prijsvoorspellingen. Dit terwijl de grafieken laten zien dat de volatiliteit lager ligt dan ooit. Soms zijn deze voorspellingen geworteld in diepgaande fundamentele en technische analyse, terwijl ze andere keren gewoon niets meer zijn dan een grove schatting. Hoezo zijn de voorspellingen vaak verkeerd en waarom kun je er als lezer toch wat van leren? In dit artikel doen we onderzoek naar de Bitcoin prijsvoorspellingen.


Waarom zijn de voorspellingen vaak fout?

Veel analisten hebben de neiging om hun schattingen te overdrijven om een gewaagde uitspraak te doen en media-aandacht te trekken. Ook zijn de prijsvoorspellingen van bepaalde analisten vaak gebaseerd op vooroordelen.

Niemand verwacht bijvoorbeeld dat Bitcoin scepticus Peter Schiff een positieve Bitcoin voorspelling zal maken, en hetzelfde kan worden gezegd voor de prijsverwachting van crypto analist PlanB. Als belegger is het dan ook belangrijk om dit in je achterhoofd te houden wanneer je een dergelijke prijsvoorspelling ziet.

De vraag die velen zich stellen is dan ook: Is het wel nuttig om een Bitcoin prijsvoorspelling te lezen of moet je er totaal geen waarde aan hechten?


Moet je Bitcoin prijsvoorspellingen negeren?

Het antwoord op de bovenstaande vraag is nee. Het kan zeer interessant zijn om de Bitcoin prijsvoorspellingen van bekende analisten te volgen. Zeker als de voorspellingen onderbouwd zijn met argumenten. Als een goede crypto trader is het belangrijk om zoveel mogelijk informatie tot je te nemen en vervolgens je eigen mening te vormen.

Wanneer je weet dat er bepaalde belangen of vooroordelen spelen bij de analisten kun je zelf de nuttige informatie uit de voorspellingen filteren. Het is daarnaast belangrijk om je niet vast te pinnen op een genoemd bedrag die BTC kan bereiken, maar juist om de voorspelling breder te bekijken. Vragen die je jezelf kunt stellen zijn dan bijvoorbeeld:

  • Heeft deze analist een vooroordeel?
  • Heeft de analist een belang bij de prijsvoorspelling?
  • Wat voor argumenten geeft de analist bij zijn prijsvoorspelling?
  • Is de prijsvoorspelling goed onderbouwd of zijn het slechts onderbuikgevoelens?
  • Hoe realistisch is de voorspelling?

Deze en nog veel meer vragen kunnen je helpen om nuttige informatie te scheiden van de vaak overdreven prijsvoorspellingen die crypto analisten doen.


Bitcoin nieuws

Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons
Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K
El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten