Walmart_exterior
Blockchain

Walmart China en VeChain gaan samenwerken om voedselproducten te traceren

De Chinese dochteronderneming van Walmart genaamd Sam’s Club is een samenwerking gestart met het op de blockchain gebaseerde supply chain management-platform VeChain (VET). Gezamenlijk gaan zij diverse voedselproducten traceren die in de winkel verkocht worden.


Bijna 3 miljoen klanten

Om dit voor elkaar te krijgen, gaat ook het bedrijf PricewaterhouseCoopers (PwC) helpen bij het blockchain-project. Dit door te helpen bij de ontwikkeling van het Blockchain Traceability Platform voor Sam’s Club. Het doel van dit platform is het bieden van meer transparantie binnen de hele keten en de waarborging van voedselveiligheid. Dit platform is door Walmart China en PwC China in ontwikkeling.

Wanneer dit platform gereed is gemaakt voor Sam’s Club, kunnen meer dan 2.5 miljoen klanten hier gebruik van gaan maken. De dochteronderneming van Walmart groeit nog steeds snel; ze verwachten dan ook tegen het eind van 2022 nog 20 nieuwe vestigingen in het land te kunnen openen.

Klanten krijgen hierbij toegang tot enorm gedetailleerde informatie over de geselecteerde producten. Deze informatie omvat onder andere de herkomst van de producten in de winkel. Gebruik maken van het systeem kan eenvoudig door een QR-code te scannen met de camera van een smartphone.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Traceren van voedselproducten

Vechain lijkt zich vol te focussen op de tracering van (voedsel)producten. Zo is er momenteel namelijk een enorm aantal pijnpunten voor de transport van vers voedsel, voedselseelctie, transparantie in het gehele proces en de zichtbaarheid van productinformatie. Zij willen dit dan ook graag oplossen.

Hierom maakte VeChain in 2019 hun oplossing, VeChain Foodgates, bekend. Dit is een op de blockchain gebaseerd traceringssysteem dat speciaal ontworpen is voor de voedingsmiddelen en de drankindustrie. Volgens het bedrijf kunnen dergelijke DLT-systemen veel voordelen bieden voor deze industrieën. Ook de klanten van supermarkten zijn steeds bewuster over de producten die zij aanschaffen, een dergelijk systeem kan hier goed aan bijdragen.