Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Wat gaat er met de Bitcoin gebeuren na de Amerikaanse verkiezingen?

Nu de Amerikaanse presidentsverkiezingen nog in volle gang zijn vragen investeerders zich af wat de komende tijd zal brengen voor de Bitcoin.

Het resultaat van de verkiezingen zullen hoe dan ook doorslaggevend zijn voor de toekomst van de Bitcoin. Op dit moment is het echter nog niet te zeggen wie verkiezingen zal winnen.

Stand Amerikaanse verkiezingen – Bron: ANP

Een overwinning van Trump zal waarschijnlijk worden verwelkomd door de investeerders op de aandelenmarkt en ook Bitcoin zal dan waarschijnlijk blijven groeien, samen met andere activa.

Een overwinning van Biden, die kan leiden tot een daling van de aandelenmarkt, echter zou ook dit in het voordeel van Bitcoin kunnen werken op basis van de verwachting van de depreciatie van de dollar.


Bitcoin staat er goed voor

De bepalende factor voor Bitcoin in de verkiezingsuitslag lijkt de goedkeuring van een stimuleringspakket te zijn. Na de val van de cryptomarkt in maart was de goedkeuring van stimulus maatregelen belangrijk voor de daaropvolgende prijsgroei van Bitcoin.

Op korte termijn heeft BTC een groot deel van de op dat moment goedgekeurde stimulus opgenomen. Wat de acceptatie betreft, heeft BTC zichzelf bewezen als een safe haven. Veel bedrijven kopen Bitcoin om toevlucht te zoeken tegen de maatregelen van de centrale banken die voor inflatie zorgen.

Volgens Mike McGlone, commodity-strateeg van Bloomberg, is acceptatie een van de belangrijkste factoren voor de prijs van Bitcoin. Naarmate de acceptatie is toegenomen, is de cryptocurrency erin geslaagd om zichzelf los te koppelen van de traditionele markt.

De maker van het Stock to Flow-model genaamd, PlanB, heeft ook positief gereageerd op het nieuws over een mogelijke goedkeuring van een nieuw stimuleringspakket. Iets dat aanstaande lijkt te zijn met een van de huidige presidentskandidaten.

   

McGlone heeft ook aangegeven dat de opkomst van Bitcoin-futures heeft gediend als middel om los te koppelen van de traditionele markt.

Ondanks alles zal de komende 48 uur voor veel chaos kunnen zorgen. Iedereen zit met spanning te wachten wie de nieuwe president zal worden van het machtigste land ter wereld. Dit kan ervoor zorgen dat BTC vandaag een aantal gekke sprongen gaat meemaken.

Bitcoin nieuws

Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K
El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk
Bitcoin-handelsvolume zakt met bijna 60% in 9 dagen tijd Bitcoin-handelsvolume zakt met bijna 60% in 9 dagen tijd
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten