prijs stijgt
Altcoin

Wat is de reden achter de 400% Aptos (APT) prijsstijging?

De Aptos APT-token presteert uitzonderlijk goed in vergelijking met zijn concurrenten. Binance, ‘s werelds grootste beurs, heeft onderzocht welke factoren deze opwaartse trend aanjagen.

Op 25 januari analyseerde Binance de oorzaken van de spectaculaire stijging van de Aptos APT-token, dat in de afgelopen twee weken een winst van 253 procent heeft behaald. Daarmee was APT veruit de best presterende cryptomunt van de afgelopen dagen.

APT koers schiet omhoog
APT koers schiet omhoog – Bron: Tradingview

Wat is Aptos (APT)?

Aptos is een layer-1 blockchain ontwikkeld door oud-medewerkers van Meta (Facebook), die in oktober op het mainnet is gelanceerd. Aptos wordt beschouwd als een concurrent van Ethereum. Hoewel het nog niet in de buurt komt van Ethereum in termen van on-chain activiteit, stijgt het APT-token van Aptos sterk.

Waarom stijgt de APT koers zo hard?

Zoals eerder genoemd heeft het onderzoeksteam van Binance onderzocht waarom de prijs van Aptos zo sterk steeg. De onderzoekers van Binance wezen erop dat Aptos op 9 januari hun eerste “AptosMoveMonday” Twitter Spaces-evenement van het jaar had georganiseerd. Tijdens de sessie beantwoordden de mede-oprichters Mo Shaikh en Avery Ching actief vragen van de deelnemers en gaven zij inzicht in veel aankomende ontwikkelingen.

De mede-oprichters van Aptos kondigde aan dat er meer evenementen gepland staan, waaronder de “AptosWorldTour” en diverse conferenties en bijeenkomsten voor ontwikkelaars. Het lijkt erop dat het “AptosMoveMonday” Twitter Spaces-evenement van 9 januari een rol heeft gespeeld in de grote prijsstijging van het APT-token die op dezelfde dag begon, aangezien de tijdlijn van de twee gebeurtenissen op elkaar aansluiten.

De activiteit rondom NFT’s op Aptos begint ook te stijgen, vooral op de Topaz NFT-marktplaats. Volgens de onderzoekers van Binance hebben verzamelaars de bodemprijzen en -volumes opgedreven, aangezien zij profiteren van potentiële groeimogelijkheden.

De onderzoekers van Binance hebben ook opgemerkt dat de lancering van liquiditypools voor APT/BTC en APT/USDT door Binance op 20 januari een factor is geweest die bijgedragen heeft aan de groei van de prijs van Aptos. Dit heeft volgens de onderzoekers geleid tot een stijging van 56%. Daarnaast maakt Aptos gebruik van een programma taal genaamd Move, welke snelle en veilige transactie-uitvoering mogelijk maakt.

Aptos koers stijgt ook vandaag weer met 38 procent

Al met al hebben de bovenstaande factoren ook vandaag de koers weer met 38 procent omhoog geduwd. De munt bereikte vannacht zelfs een nieuw All Time High van $19.43. Als je wat uitzoomt zie je pas hoe indrukwekkend de prijsstijging van APT is. De koers is in een maand tijd namelijk met meer dan 400 procent gestegen.

Altcoin nieuws

Worldcoin beschuldigd van prijsmanipulatie en oplichting
Glassnode oprichters verwachten spoedig begin nieuw altcoin seizoen
Dit zijn de best presterende crypto’s van het moment
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers