Bitcoin, golden bitcoin
Bitcoin

Wat kunnen we verwachten van de cryptomarkt in de komende maanden?

De crypto markt heeft in 2024 een zeer sterke start gehad, maar momenteel is het koffiedik kijken wat de toekomst zal brengen.

Op basis van historische en actuele trends kunnen we echter hierover speculeren. Zo verwachten sommige experts weinig verandering op korte termijn, terwijl anderen optimistisch zijn over verdere prijsstijgingen later in het jaar. Wat kunnen we de komende maanden verwachten?

Experts zijn optimistisch

Matthew Sigel, hoofd digitale asset-onderzoek bij investeringsfonds VanEck, voorspelt een mogelijke opleving tussen het tweede en vierde kwartaal van 2025. Hij baseert dit op historische trends en de huidige marktstructuur. Volgens Sigel is de huidige consolidatieperiode van de crypto markt de stilte voor de storm. 

Matt Hougan, CIO bij Bitwise, ziet ook groeikansen. Vooral de mogelijke lancering van Amerikaanse Ethereum ETF’s later deze maand kunnen volgens hem een grote katalysator zijn. Hoewel investeerders momenteel winsten in tech-aandelen zoals Nvidia en Meta najagen, zou dit na de Ethereum ETF lancering kunnen gaan veranderen.

“Beleggers zijn dol op tech aandelen. Het is vrij gemakkelijk voor mij om me voor te stellen dat beleggers een klein deel van hun blootstelling aan technologie verkopen en ETH kopen.”

Andere factoren

Een andere factor die mee zal gaan spelen aan de toekomst van de crypto markt is de politieke verschuivingen. Zo staan voor november de Amerikaanse presidentiele verkiezingen op de planning. Hierbij kan crypto weleens een belangrijke rol gaan spelen. 

Ook macro-economische ontwikkelingen zijn relevant. De kans is groot dat de Amerikaanse Federal Reserve later dit jaar de rentes zal gaan verlagen. Mocht dit gebeuren, kan dit gunstig zijn voor risico assets zoals crypto.

Op korte termijn blijft het afwachten. Maar historisch gezien lijken we zoals Sigel aangeeft in de consolidatie periode te zitten die voorafgaat aan exponentiële groei. Historische trends zijn echter nooit een garantie voor de toekomst. Maar met de politieke en macro-economische vooruitzichten zou volatiliteit de komende kwartalen zeker geen verrassing zijn.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin herwint dominantie terwijl interesse in Runes sterk afneemt
Peter Brandt geeft grote waarschuwing over Bitcoin koers
Bitcoin ETF’s zien instromen kelderen, maar positieve reeks blijft intact
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers