WazirX Exchange
Exchange, Hack

WazirX kondigt premieprogramma aan na aanzienlijke cyberaanval

In reactie op een aanzienlijke cyberaanval heeft WazirX, een toonaangevende cryptocurrency-exchange in India, de lancering aangekondigd van een premieprogramma om gestolen activa te bevriezen en terug te halen.

Diverse acties zijn direct ondernomen

In een bericht op X schetste WazirX verschillende onmiddellijke acties die de beurs heeft ondernomen. De beurs heeft een klacht bij de politie ingediend en het incident gemeld bij de Financial Intelligence Unit (FIU) en CERT-In.

Mede-oprichter Nischal Shetty liet weten dat de beurs meer dan 500 exchanges heeft benaderd om de geïdentificeerde adressen te blokkeren die verband houden met het gestolen geld. De medewerking van deze exchanges is van cruciaal belang omdat de gestolen activa zich via verschillende platforms verplaatsen.

Premieprogramma is gelanceerd

WazirX bereidt een premieprogramma voor om individuen en entiteiten te stimuleren de gestolen activa te helpen bevriezen of terug te krijgen. Dit programma maakt deel uit van hun strategie om hun inspanningen bij het opsporen van de gestolen gelden te vergroten.

Het team is ook in gesprek met verschillende expertgroepen die gespecialiseerd zijn in het volgen van cryptocurrency-transacties. Deze experts zullen continue monitoring en ondersteuning bieden in het herstelproces.

WazirX sprak zijn dankbaarheid uit voor de steun van het bredere Web3-ecosysteem en benadrukte de noodzaak van een collectieve inspanning om het probleem op te lossen en het ethos van Web3-gemeenschappen in stand te houden.

Analyseren van gegevens

Shetty merkte op dat het team momenteel gegevens analyseert om inzicht te krijgen in de omvang van de schade veroorzaakt door de aanval. Deze analyse is cruciaal voor het formuleren van een effectief herstelplan en om ervoor te zorgen dat alle mogelijke maatregelen worden genomen om de impact op de gelden van klanten aan te pakken.

Naast hun interne inspanningen werkt WazirX samen met forensische experts en wetshandhavingsinstanties om de daders te identificeren en te arresteren. Deze samenwerking heeft tot doel ervoor te zorgen dat de daders voor het gerecht worden gebracht en dat de gestolen bezittingen zoveel mogelijk worden teruggevorderd.

De WazirX-inbreuk resulteerde in een aanzienlijk verlies van ongeveer $235 miljoen, waardoor het de op één na grootste hack van een gecentraliseerde beurs in de afgelopen tijd was, alleen overtroffen door de DMM-exploit op 31 mei, die een verlies van $305 miljoen opleverde.

Crypto-onderzoeker ZachXBT onthulde in een Telegram-post dat de wallet van de vermeende belangrijkste aanvaller nog steeds meer dan $104 miljoen aan fondsen bevat, die nog moeten worden afgevoerd.

Exchange nieuws

Rechter geeft groen licht: Coinbase aangeklaagd voor misleiding aandeelhouders
Changpeng Zhao definitief verbannen van Binance na schikking met Amerikaanse Justitie
Binance-topman vast in Nigeria: “Waarom doen jullie mij dit aan?”
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?