Girl Video Gamer
Blockchain,

Web3-gaming blijft optimistisch ondanks kritiek op play-to-earn-model

Ondanks de wijdverbreide kritiek op het play-to-earn (P2E)-model in 2023, blijven sommige pioniers in de Web3-gamingindustrie geloven in het potentieel van dit model. Zij zien het als een “superkracht” die is ontgrendeld door de crypto-ruimte.

In 2023 kreeg play-to-earn veel kritiek en werd het algemeen beschouwd als een “gebrekkig” systeem. Nolan Bushnell, oprichter van Atari, stelde dat dit model de reden is waarom gamers een afkeer hebben van crypto. Sommigen voorspelden zelfs de ondergang van het Web3-gamingmodel.

Concurrentievoordeel van Web3-games

Desondanks blijft Luke Barwikowski, CEO van de Web3 massive multiplayer online (MMO) game Pixels, zoeken naar manieren om P2E werkbaar te maken. Hij gelooft dat Web3-games een concurrentievoordeel kunnen hebben ten opzichte van hun Web2-tegenhangers.

In een interview legde Barwikowski uit hoe het Pixels-team de blockchain-gamingruimte blijft verkennen en probeert P2E-gaming duurzamer te maken. “Wij proberen erachter te komen hoe we play-to-earn kunnen laten werken en duurzaam kunnen maken. We weten dat we veranderingen moeten aanbrengen in de manier waarop de game werkt,” zei hij.

Volgens Barwikowski introduceerde Pixels’ Chapter 2 grote veranderingen in gameplay en systemen die de voortgang en interacties van spelers beïnvloeden. Hij is ervan overtuigd dat deze aanpassingen hen dichter bij hun doel brengen om P2E-gaming duurzaam te maken.

Ondanks de kritiek op het P2E-model, blijft Barwikowski vol vertrouwen dat dit model een van de beste innovaties in gaming en Web3 is. “Play-to-earn is de allergrootste innovatie die Web3 ontsluit, en het is de grootste superkracht van Web3-gaming,” legde hij uit.

Coördineren van prikkels om specifieke ecosysteemdoelen te maximaliseren

Barwikowski benadrukte dat Web3 draait om het coördineren van prikkels om specifieke ecosysteemdoelen te maximaliseren. Het is aan Web3 en gamingprojecten om uit te vinden hoe ze dit kunnen laten werken.

Hij wees erop dat Web2-gamingbedrijven van nature winstgedreven zijn en aanzienlijke budgetten hebben voor reclame en ecosysteemgroei. Web3-gaming daarentegen probeert dit geld rechtstreeks aan de spelers te geven, zonder simpelweg tokens uit te geven zonder inkomsten te genereren. “Het is onze taak om een ​​technologie te bouwen om erachter te komen hoe we deze coördinatie kunnen doen,” zei hij.

Barwikowski gelooft dat play-to-earn een innovatie is voor gebruikersacquisitie die hypercompetitief is ten opzichte van Web2-gaming. Er moet echter een leuk spel zijn dat inkomsten genereert op dezelfde manier als Web2-games dat doen.

Verschuiving in het gamingparadigma

Daarnaast merkt Barwikowski op dat Web2-games zich bewust beginnen te worden van deze verschuiving in het gamingparadigma. Hij voegde toe dat Web2-gamebedrijven “bang” beginnen te worden voor deze innovatie, en dat zodra Web3 de juiste balans vindt, het erg moeilijk zal zijn voor Web2-games om te concurreren met Web3-gaming.

Barwikowski blijft vastberaden in zijn missie om P2E-gaming duurzaam te maken en is ervan overtuigd dat dit model een revolutie teweeg kan brengen in de gamingindustrie.

Blockchain nieuws

Hut 8 breidt samenwerking met Bitmain uit en lanceert krachtige ASIC-miner met vloeistofkoeling
Google Cloud introduceert nieuwe Ethereum-service voor ontwikkelaars
1inch lanceert nieuwe functie voor veilige cross-chain swaps met “Fusion+” technologie
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom