Afrika
Regulatie

Web3 in Afrika: Uitdagingen en Kansen

Jathin Jagannath, een voorstander van Cartesi, een Web3-rollup-protocol, heeft de onduidelijke regelgeving in Afrika aangewezen als een belangrijke hindernis voor de ontwikkeling van Web3 op het continent. Tijdens een interview met Cointelegraph, benadrukte Jagannath dat de onzekerheden in de regelgeving kunnen leiden tot terughoudendheid onder potentiële gebruikers en investeerders van Web3-technologieën.

Overwinnen van de obstakels

Hij gelooft dat door duidelijke regelgeving, verbeterde digitale vaardigheden en infrastructuur, Afrikanen in staat zullen zijn om deze obstakels te overwinnen en zich te richten op snelle modernisering. Dit is van cruciaal belang aangezien Afrika een continent is met groot potentieel voor de adoptie en innovatie van Web3.

Volgens een recent rapport van PricewaterhouseCoopers en Emurgo Africa, is de financiering voor blockchain-technologie in Afrika in 2022 met maar liefst 1.668% gestegen, met landen als Kenia, Nigeria en Zuid-Afrika die voorop lopen.

Jagannath wees echter ook op een groot gebrek aan onderwijs en toegang tot kennis over Web3 in Afrika. Hij benadrukte dat geschoolde arbeidskrachten en een goed geïnformeerde gebruikersbasis essentieel zijn voor een succesvolle integratie van Web3-technologieën. Tijdens een discussie met Awosika Israel Ayodeji, programmadirecteur van Web3bridge, werden de uitdagingen op het gebied van onderwijs en kennisverspreiding onder Afrikaanse ontwikkelaars benadrukt. Ayodeji merkte op dat hoge armoedecijfers vaak leiden tot een focus op handel boven onderwijs.

Masterclass van 8 weken

Als onderdeel van hun inspanningen om de vaardigheden van ontwikkelaars in het Afrikaanse ecosysteem te verbeteren, organiseren Cartesi en Web3bridge in januari 2024 een acht weken durende Cartesi-masterclass in Nigeria. Jagannath ziet dit als een kans om de zichtbaarheid te vergroten en bij te dragen aan de bloeiende blockchain-scene in Nigeria.

Afrika is volgens Jagannath klaar voor een Web3-explosie in 2024 en daarna, mede dankzij de jonge bevolking en volatiele valuta’s. Maar er is ook een grote uitdaging: volgens de Oxford Business School neemt bijna 24% van de Afrikanen niet deel aan het traditionele banksysteem. Jagannath gelooft dat Web3, met zijn gedecentraliseerde portemonnees en andere toepassingen, deze uitdagingen kan aanpakken en een transformatieve verandering kan brengen in de manier waarop Afrikanen omgaan met financiële systemen en internationale handel.

Regulatie nieuws

Rechter geeft groen licht: Coinbase aangeklaagd voor misleiding aandeelhouders
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Telegram-oprichter Pavel Durov doorbreekt stilte na arrestatie
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?