Web2Web3
Blockchain

Web3-spellen moeten overstappen op ‘play AND earn’ om meer gebruikers aan te trekken

In de zich snel ontwikkelende wereld van Web3-games is een significante verschuiving nodig van het model “play to earn” naar “play and earn”. Dit is noodzakelijk om een nieuwe golf van reguliere crypto-gebruikers aan te trekken, aldus Gracy Chen, directeur van het handelsplatform Bitget. Volgens Chen richten veel Web3-games zich te eenzijdig op economische aspecten en negeren zij de kwaliteit van de spelervaring.

Noodzaak om focus op meer spelervaring te leggen

Onlangs benadrukte Chen de noodzaak voor Web3-games om in 2024 de focus meer op de spelervaring te leggen, om zo gamers van traditionele Web2-spellen aan te trekken. “De vraag is waarom iemand zou kiezen voor een GameFi-project boven traditionele Web2-spellen. Voorheen draaide het vooral om het verdienen, zoals gezien bij Axie Infinity. Maar de industrie zou moeten evolueren naar een model waarbij ook de speelervaring telt,” lichtte Chen toe.

Ondanks de potentieel lucratieve crypto-prikkels die veel vroege Web3-games boden, kregen deze spellen veel kritiek vanwege een gebrek aan focus op de gebruiker en het spel zelf. Echter, deze bull-cyclus toont eindelijk een verschuiving naar spellen die meer op de speler gericht zijn. Dit is mede te danken aan oprichters van traditionele Web2-games die naar de crypto-gamingsector zijn overgestapt.

Chen toonde zich optimistisch over de toekomst met meer op de speler gerichte games, maar waarschuwde ook dat veel huidige GameFi-projecten nog steeds van lage kwaliteit zijn en overgewaardeerd worden. Zij adviseerde investeerders om alleen te investeren in projecten met solide eindproducten en een duidelijke focus op de gebruiker.

Grote gamingbedrijven tonen aanzienlijke interesse in GameFi

Een recent rapport van CoinGecko uit 2023 onthulde dat ruim 72,5% van de grote gamingbedrijven aanzienlijke interesse toont in GameFi, waarbij 29 van de 40 grootste bedrijven inmiddels hebben geïnvesteerd in Web3-games. Echter, slechts zeven van deze 29 bedrijven ontwikkelen daadwerkelijk blockchain-games.

Een opvallend voorbeeld van een recente investering is het door Pokemon geïnspireerde GameFi-project Pixelmon, dat begin februari een investeringsronde van 8 miljoen dollar afrondde. Ondanks deze investering onderging de eerste game van Pixelmon, Warriors of Nova Thera, pas in april zijn alfatest.

Ondanks een gebrek aan spelergerichte projecten, waren Web3-games in het eerste kwartaal van 2024 verantwoordelijk voor meer dan 30% van alle activiteiten rondom gedecentraliseerde applicaties (DApp), aldus een rapport van DappRadar van 11 april.

Blockchain nieuws

Gebruikerservaring blijft grote uitdaging in de crypto-industrie
Nigeria verandert zijn blockchain-beleidscommissie
Hongkong: Worldcoin-project overtreedt privacywetten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP