Welke altcoin stijgt?
Altcoin

Welke 3 BRC-20 crypto’s moet je in de gaten houden?

De populariteit van BRC-20 tokens, een nieuwe standaard gebaseerd op het Bitcoin (BTC) netwerk, schiet weer omhoog. Recentelijk zag het ORDI token een indrukwekkende stijging van meer dan 2.000% in slechts enkele maanden.

Deze BRC-20 tokens introduceren functionaliteiten op het Bitcoin platform die we voorheen niet zagen, zoals non-fungible tokens (NFT’s). Laten we vandaag eens kijken naar de meest veelbelovende BRC-20 tokens die beschikbaar zijn op het Bitcoin netwerk.

Pepe ordinals (PEPEBRC)

Het Pepe (PEPE) meme-project is bij velen bekend en was een van de opvallende stijgers in het afgelopen jaar. Wat minder bekend is bij veel investeerders, is dat dit project een verwante munt heeft in de vorm van een BRC-20 token op het Bitcoin netwerk.

Dit project combineert twee belangrijke trends: de populariteit van de Pepe meme en de groeiende interesse in BRC-20 tokens. Deze combinatie kan potentieel leiden tot een aanzienlijke koersstijging in de toekomst. Met een huidige marktkapitalisatie van net onder de $12 miljoen, lijkt er nog aanzienlijk ruimte voor groei te zijn.

DOVI (DOVI)

Dovi is een innovatief 2-Layer netwerk dat belooft de Bitcoin blockchain te ontlasten door het bieden van schaalbaarheid en efficiëntie. Door middel van de BRC-20 functionaliteit ondersteunt het project Ethereum (ETH) ontworpen smart contracts, waardoor een nieuw spectrum aan mogelijkheden aan gedecentraliseerde applicaties (dApps) en gedecentraliseerde finance (DeFi) oplossingen binnen het Bitcoin netwerk mogelijk worden gemaakt. Het is een ambitieus project dat, mits het zijn belofte waar kan maken, hoge ogen kan gooien.

Multibit (MUBI)

Een ander project met een vergelijkbaar ambitieus doel als DOVI is Multibit (MUBI). De MultiBit BRC-20 token werd gelanceerd in november 2023 en introduceert een platform dat de overdracht van tokens tussen de Bitcoin blockchain en diverse Ethereum netwerken vereenvoudigt. Het platform bevordert cross-chain interoperabiliteit en maakt het mogelijk om fungible tokens op de Bitcoin blockchain te creëren en over te dragen zonder de noodzaak van smart contracts of extra lagen. Als een dubbelzijdige brug beoogt MultiBit moeiteloze transacties tussen BRC-20 en ERC20-tokens mogelijk te maken, wat de liquiditeit van deze tokens ten goede komt. 

Conclusie

De hernieuwde interesse in BRC-20 tokens vormt een belangrijke mijlpaal in de cryptowereld, waarbij hun indrukwekkende groei de uitbreidende capaciteiten van het Bitcoin-netwerk onderstreept. Opvallende projecten binnen deze ontwikkeling zijn onder meer PEPEBRC, dat de populariteit van de Pepe meme combineert met de opkomst van BRC-20.

DOVI valt op door zijn belofte van schaalbaarheid en de integratie van Ethereum smart contracts, wat de weg baant voor een nieuw tijdperk van gedecentraliseerde applicaties (dApps) en gedecentraliseerde financiën (DeFi) op het Bitcoin-platform. Daarnaast draagt Multibit, met zijn rol als brug tussen Bitcoin en Ethereum, verder bij aan deze groeiende trend.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Top 3 cryptomunten van de week: Bitcoin stijgt, maar deze altcoins presteren nog véél beter
Donald Trump lanceert cryptoproject met eigen token: Wat je moet weten
Crypto knaller: Deze 3 munten stijgen tot 500% na Binance-notering
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’