Bitcoin Cover
Blockchain

Wereldwijde cryptohandel verwacht enorme groei in 2024

De wereldwijde cryptohandel begint pas net op gang te komen, volgens een onderzoek van CoinWire, dat voorspelt dat het handelsvolume van de industrie tegen het einde van 2024 de $108 biljoen zal overschrijden.

Schatting komt hoger uit dan in 2022

Het onderzoek onthulde dat de schatting voor het einde van het jaar 90% hoger is dan in 2022. De Verenigde Staten leiden met het hoogste verwachte cryptohandelsvolume voor het jaar, meer dan $2 biljoen.

Alhoewel de VS misschien leidt in cryptohandelsvolume, voert Europa de markt aan in wereldwijde cryptocurrency-transactiewaarde, goed voor 37,32%.

Europa als één van meest proactieve regio

Europa is één van de meest proactieve regio’s ter wereld als het gaat om het definiëren van haar cryptocurrency-industrie door middel van regelgeving. Deze regelgeving is ontworpen om wetgevers te helpen financiële technologie te begrijpen en handelaren en beurzen duidelijke richtlijnen te bieden voor het navigeren op de markt.

De baanbrekende Markets in Crypto-Assets Regulation van de Europese Unie trad gedeeltelijk in werking op 30 juni, met de focus op stablecoins. In december zullen aanvullende regelgevingen voor crypto-assetdienstverleners van kracht worden.

Dit wetgevingskader, waar sinds 2020 aan wordt gewerkt, is de eerste set uniforme marktregels voor crypto-activa van de EU.

Het onderzoek verwacht dat het Europese cryptocurrency-handelsvolume in 2024 $40,5 biljoen zal bereiken, een 2,7-voudige toename ten opzichte van de $15 biljoen in 2022.

Azië staat op de tweede plaats met 36,17% van de wereldwijde cryptocurrency-transactiewaarde.

Conclusies van het onderzoek

De conclusies die in het onderzoek zijn getrokken, zijn gebaseerd op de analyse van gecentraliseerde beurzen met vertrouwensscores hoger dan zes op CoinGecko, op basis van webverkeer per land, ondersteunde talen, hoofdkantoorlocatie en handelstijdzones.

Een andere bevinding onthulde dat Binance domineert in meer dan 100 landen wereldwijd op de crypto-uitwisselingsmarkt, met een handelsvolume van $2,77 biljoen. Binance.US was ook dominant in hetzelfde aantal landen, hoewel het een lager handelsvolume heeft van $3,9 miljard.

Volgens het onderzoek is Binance hiermee de meest “veelgebruikte” beurs ter wereld. Op 5 juli vierde de beurs haar zevende verjaardag en de mijlpaal van het bereiken van 200 miljoen gebruikers wereldwijd.

Na Binance volgen OKX en Cex.io, met een aanwezigheid in respectievelijk 93 en 92 landen en handelsvolumes van $759 miljard en $1,83 miljard.

Coinbase en Bybit zijn respectievelijk actief in 90 en 87 landen en hun handelsvolumes zijn $662 miljard en $1,14 biljoen.

Blockchain nieuws

Vitalik Buterin ziet waardevolle nieuwe toepassing voor blockchain-technologie
Coolio’s ‘Gangsta’s Paradise’ viert 30-jarig jubileum in de Metaverse
Nicolas Bonta treedt terug uit bestuur van Bitfarms te midden van overnamepoging
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?