Bitcoin

Wereldwijde markten zijn bullish nu Trump uit ziekenhuis is

Handelaren zijn optimistisch nu de gezondheid van Trump verbetert, wat betekent dat de Amerikaanse verkiezingen zullen doorgaan.


Presidentsverkiezingen gaan gewoon door

Wat voor een verschil één dag kan maken. Na de sombere vooruitzichten op maandag, zijn handelaren over de hele wereld plotseling weer bullish.

Aziatische aandelen begonnen deze dinsdag met een stijgende lijn. Zij zetten de rally voort die was begonnen door hun Amerikaanse tegenhangers. De Nasdaq steeg met 2% en de Nikkei en Hang Seng zijn beide 0,5% gestegen.

Waarom zijn handelaren in zo’n optimistische bui? De terugkeer van Trump uit het ziekenhuis nam de vrees weg dat de presidentsverkiezingen zouden worden uitgesteld. Echter, wat nog belangrijker is, het heeft de stimuleringsbesprekingen tussen Republikeinen en Democraten weer onder de aandacht gebracht.


Hulppaket voor Amerikaanse arbeiders

De minister van Financiën, Steven Mnuchin, en de leider van het Democratische Huis, Nancy Pelosi, gaan naar verluidt terug naar de onderhandelingstafel. Dit staat gepland voor vandaag. Als het wordt goedgekeurd, kan het hulppakket voor Amerikaanse arbeiders het herstel van de grootste economie ter wereld helpen vergemakkelijken.

Men ziet Biden steeds meer als de overweldigende favoriet om de Amerikaanse verkiezingen te winnen. Recente peilingen zetten de voormalige vice-president 10-14 punten vrij van Trump. Een dergelijke voorsprong zou het ontkennen van de uitslag moeilijk maken voor de zittende president. Dit zou de kriebels op de wereldmarkten verder helpen verlichten.

“De markt lijkt op een punt te zijn gekomen waar men denkt dat een overwinning van Biden goed is voor het bedrijfsleven. Aangezien een terugkeer van grote overheidsuitgaven zwaarder weegt dan de zorgen over belastingverhogingen”.


Het crypto volume neemt af

In de crypto wereld zijn de prijzen momenteel stabiel. Echter wijzen rapporten op een lagere activiteit in de afgelopen maand. Negen van de top 10 crypto’s zagen in september een lager handelsvolume.

Zoals gewoonlijk waren de Bitcoin, Ethereum en de XRP de eerste, tweede en derde meest verhandelde coins in september. Maar ondanks het behoud van hun posities, ondervonden alle drie een daling van hun maandelijke hoeveelheid transacties. Dit gebeurde met respectievelijk 43%, 48% en 67%, volgens het rapport van eToro.

De reden, zegt een analist in het rapport, is dat beleggers winst hebben genomen. Daarnaast is de teruglopende DeFi sector ook een reden van de daling. De prijzen van de beste gedecentraliseerde tokens zijn in iets meer dan een maand met 50% gedaald. De daling van DeFi, die half september begon, heeft zich de afgelopen week voortgezet.

Spraakmakende projecten zoals Cream, yearn.finance, Sushi, Uniswap en Curve blijven in een neerwaartse trend. Daarnaast hebben ze afgelopen week elk ongeveer 27% tot 55% van hun waarde verloren.

De prijsdaling wordt weerspiegeld door de ineenstorting van transactiekosten op Ethereum. In de afgelopen drie weken zijn de prijzen met 85% gedaald. Dit kwam als een grote opluchting voor projecten die in lange rijen vastzaten of hoge prijzen moesten betalen voor het gebruik van het Ethereum netwerk tijdens de DeFi boom.

Ondanks de terugloop lijkt er een kans dat het volume snel kan terugkeren in de cryptomarkt. Eerder vandaag kwam namelijk naar buiten dat er een record aantal Bitcoin wallets aangemaakt worden. Dit kan zorgen voor een flinke volume spike en een stijgende koers.

Bitcoin nieuws

Zorgen over Bitcoin-optiecontracten: Dreigt minder vraag naar fysieke BTC door papieren derivaten?
Crypto analist: Bitcoin bullmarkt is nog niet begonnen
Optiehandel komt naar Bitcoin ETF’s: Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Meer nieuws

Meest gelezen

Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Bitcoin koers op weg naar parabolische stijgingen