Bitcoin USA, Bitcoin amerika
Bitcoin

Wetsvoorstel Amerikaanse Bitcoin reserve krijgt veel steun

Zoals je misschien weet, heeft de Amerikaanse senator Cynthia Lummis een opmerkelijk wetsvoorstel ingediend met betrekking tot Bitcoin (BTC). Dit wetsvoorstel, dat ze officieel op 31 juli heeft ingediend, richt zich op het opzetten van een nationale Bitcoin-reserve. Deze strategische Bitcoinreserve moet de Verenigde Staten positioneren als leider in de adoptie van Bitcoin.

Het wetsvoorstel van Lummis krijgt inmiddels veel steun. Binnen 48 uur werden er meer dan 2.200 brieven naar Amerikaanse senatoren gestuurd met het verzoek om de nieuwe Strategic Bitcoin Reserve-wet van senator Cynthia Lummis te steunen.

Een strategische Bitcoin reserve

In een bericht op X sprak Lummis haar dankbaarheid uit voor de steun die voorstanders aan de wet geven. De reactie van de senatoren was aanzienlijk: Dennis Porter, oprichter van het Satoshi Action Fund, meldde dat Democratische senatoren 1.333 brieven ontvingen, Republikeinse senatoren 850 en Onafhankelijken 41. Dit benadrukt nogmaals de groeiende rol van Bitcoin in de Amerikaanse politiek.

Als het wetsvoorstel van Lummis wordt aangenomen, zou dit leiden tot een Bitcoinreserve in handen van de Amerikaanse regering. Lummis’ voorstel bevat ambitieuze doelen, waaronder het verzamelen van 1 miljoen Bitcoin door de Amerikaanse overheid. Dit is ongeveer 5 procent van de totale hoeveelheid Bitcoin die ooit gemined zal worden.

Wat zou dit voor Bitcoin betekenen?

Deze strategie is bedoeld om de financiële reserves van het land te versterken door Bitcoin te gebruiken als alternatief voor traditionele financiële instrumenten zoals goud. Wat dit precies zal betekenen voor Bitcoin als asset is nog onzeker, maar het zou de waarde van BTC aanzienlijk kunnen verhogen. Andere landen zouden namelijk vergelijkbare maatregelen kunnen overwegen, wat wereldwijd een enorme vraag naar Bitcoin zou creëren.

Lummis is al jaren een prominente voorstander van de crypto-industrie, maar ook andere politici hebben zich inmiddels openlijk uitgesproken voor crypto. Het wordt steeds duidelijker dat crypto een doorslaggevend onderwerp kan worden bij de verkiezingen. Zo hebben onafhankelijke presidentskandidaat Robert F. Kennedy Jr. en Republikeinse kandidaat Donald Trump ook de nodige cryptobeloftes gedaan. Daarnaast lijkt de Democratische Kamala Harris langzaamaan ook overstag te gaan.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’