Bitcoin whale
Bitcoin

Whales kopen massaal de dip, 4.230 aan Bitcoins opgekocht

Tegen de verwachtingen in heeft de goedkeuring van spot Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) niet geleid tot een aanzienlijke prijsstijging van de digitale munt. Sinds de goedkeuring op 11 januari, bereikte de prijs kortstondig $49.000, maar daalde daarna met meer dan 20% tot onder de $39.000.

Ondanks de neerwaartse trend, lijkt het erop dat grote investeerders, vaak ‘whales’ genoemd, de situatie in hun voordeel gebruiken. Gegevens van de crypto exchange Bitfinex tonen aan dat deze groep investeerders hun Bitcoin longposities aanzienlijk heeft vergroot. Sinds 17 januari hebben whales in totaal 4.230 BTC gekocht.

Waarom stijgt de Bitcoin koers niet?

Ondanks deze toename in aankopen door deze groep, heeft de prijs van Bitcoin nog geen opmerkelijke stijging laten zien. Een mogelijke verklaring hiervoor is de aanzienlijke hoeveelheid Bitcoins die door miners in de markt wordt gebracht. Verder was Grayscale, een vermogensbeheerder, genoodzaakt om een grote hoeveelheid van bijna 70.000 BTC, geschat op ongeveer $2,9 miljard, naar Coinbase te verplaatsen.

Er wordt verwacht dat, als de prijs van Bitcoin verder daalt, meer whales zullen profiteren van de lagere waardering, wat potentieel zou kunnen leiden tot een positieve verschuiving in het marktsentiment. Analist Ali Martinez trekt parallellen met vorige marktbewegingen en voorspelt een aanhoudende daling van ongeveer 16%. Op basis van zijn analyse, die gebruik maakt van Fibonacci retracement niveaus, zou de prijs van Bitcoin kunnen terugvallen naar ongeveer $32.700.

Het sell-the-news effect

De recente daling van Bitcoin kan worden toegeschreven aan het zogenoemde ‘sell-the-news’-effect. Dit fenomeen doet zich voor wanneer de prijs daalt na de aankondiging van positief nieuws. De reden hierachter is dat beleggers vaak anticiperen op dergelijk nieuws, waardoor de verwachte positieve impact reeds in de huidige prijs verwerkt is.

Parallel hieraan biedt de aanstaande halvering van Bitcoin in april, waarbij de beloning voor het minen van de munt halveert, een potentieel positief perspectief. Historisch gezien heeft een halving geleid tot een vermindering van het aanbod van nieuwe munten op de markt, wat doorgaans een prijsstijging tot gevolg heeft.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Presidentskandidaat Kennedy Jr. is groot crypto voorstander
Bitcoin koers nadert $68k voorafgaand aan Trump-toespraak op Bitcoin-conferentie
Altcoins staan voor verdere daling ten opzichte van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli