Ripple, XRP
Ripple

Whales verplaatsen bijna een half miljard XRP tokens

De prijs van XRP, de cryptocurrency van Ripple, stijgt terwijl het sentiment onder investeerders verbeterd. Opvallend vandaag waren de enorme transacties die gedaan werden door grote crypto whales. Ze verplaatsten namelijk honderden miljoenen XRP tokens.

Whales verplaatsen 429 miljoen XRP

Volgens whaleAlert hebben crypto whales in totaal zo’n 429 miljoen XRP-tokens verplaatst, ter waarde van 167 miljoen dollar in de afgelopen 24 uur. De grootste geregistreerde transactie was de verplaatsing van 209 miljoen XRP tokens ter waarde van $81 miljoen.

XRP heeft de afgelopen weken goed gepresteerd. De XRP-prijs is in de afgelopen 7 dagen namelijk met 12% gestegen. Momenteel wordt de token verhandeld tegen een prijs van $0,392. Het 24-uurs handelsvolume van Ripple’s token is ook met 55% gestegen tot $1,4 miljard. En ondanks de rechtszaak van de Amerikaanse SEC, heeft XRP nog steeds een marktkapitalisatie van meer dan $19,5 miljard.

Komt er een schikking in de Ripple rechtszaak?

Veruit de belangrijkste factor die de prijs van de XRP token beïnvloedt is de rechtszaak van Ripple tegen de SEC. Deze rechtszaak lijkt zijn laatste fase te bereiken en precies daarom beginnen steeds meer investeerders te speculeren over de mogelijkheid van een schikking. Ook advocaat John Deaton, die de zaak op de voet volgt, verwacht dat de zaak zal eindigen in een schikking. Als de partijen inderdaad een schikking treffen zou dat waarschijnlijk goed nieuws zijn voor de XRP koers. Dit zal namelijk betekenen dat Amerikaanse crypto beurzen de token weer zullen verkopen en dat kan een enorme koopgolf en prijsstijging veroorzaken.

Echter, laten we niet te ver op de zaken vooruitlopen. Volgens verschillende juridisch experts is de kans namelijk 50/50 of de uitkomst positief of negatief zal uitpakken voor Ripple.

Ripple nieuws

Crypto-whales kopen massaal Ethereum en XRP
Kan Ripple (XRP) ooit tot 100 dollar waard worden?
Crypto whales kopen miljoenen aan Ripple (XRP), rally op komst?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?