Blockchain,, Trending

WhatsApp wil digitale betalingen lanceren in Indonesië

WhatsApp, wat eigendom is van het sociale netwerk Facebook, is met diverse bedrijven en banken in Indonesië aan het praten om digitale betalingen mogelijk te maken.


Digitale betalingen dmv digitale portemonnee

WhatsApp is van plan om een digitale portemonnee aan te maken voor gebruikers die deze functie willen gebruiken. Hierdoor kunnen gebruikers hier geld op zetten en tevens digitale betalingen uitvoeren. Theoretisch een eenvoudig systeem. Veel meer details kunnen ze echter nog niet vrijgeven, omdat de gesprekken nog in zo’n vroege stage zitten.


Gezamenlijke lancering India

Naar verluidt wordt de nieuwe dienst gelanceerd op het moment dat WhatsApp ook in India zal lanceren. Verwacht wordt dat dit in 2020 gebeurt. Om de digitale betalingen mogelijk te maken is het bedrijf nu met drie verschillende betaalbedrijven in gesprek. Hierdoor wordt het risico verdeeld over drie partijen, in plaats van slechts een enkele.


Integratie platforms Facebook

Het plan van Facebook is om zijn crypto-walletservice te ingegreren in al zijn platforms, waaronder WhatsApp en Facebook Messenger. Deze service zou naar verluidt gebruik maken van de stablecoin van Facebook, de Libra. Deze stablecoin staat echter onder grote druk in de VS.

Facebook benadrukt dat het zijn crypto-service niet zal lanceren in landen met een verbod op cryptocurrency en is van plan om zich netjes aan de regels te houden.