Crypto analist
Altcoin

Will Clemente: Dit is waarom memecoins beter presteren dan de meeste altcoins

Deze cyclus is tot nu toe een vreemde. Het zijn namelijk vooral memecoins die goed presteren ten opzichte van de meeste altcoins. Hoe dat kan? Daar geeft de jonge analist Will Clemente antwoord op in een nieuw interview met Anthony Pompliano. Zij geloven in ieder geval allebei dat deze sector de meeste potentie kent.

Moeilijk om sommige altcoins te begrijpen

Als eerste roept Clemente dat sommige altcoins wat lastig te begrijpen zijn voor handelaren. De toepassingen van veel altcoins zijn volgens Clemente simpelweg te lastig, waardoor particulieren niet goed begrijpen waar ze voor moeten kiezen.

Om die reden zegt hij dat de gemiddelde retailer voor memecoins kiest, omdat ze daarmee een veel grotere kans hebben om 10x of 15x over de kop te gaan. “Dus ik denk dat veel mensen die voor het eerste komen kijken om te speculeren daar instappen”, aldus Clemente over memecoins.

Het is natuurlijk ook zo dat er deze cyclus niet echt een duidelijk narratief is rondom altcoins. We zien wat Real World Assets (RWAs) voorbijkomen, maar verder is er niet echt zoiets als NFTs of DeFi, wat natuurlijk in 2021 de markt domineerde.

Retail kan niet met de haaien zwemmen

Daarnaast kiezen particulieren volgens Clemente voor memecoins, omdat ze niet de vaardigheden hebben om met haaien te zwemmen.

“De pool van marktdeelnemers die het spel spelen is minder verfijnd dan de mensen die in Bitcoin handelen. Het is net alsof je poker gaat spelen en een tafel moet kiezen. Ga je met de high-stakes gasten spelen die het spelletje al 25 jaar doen of ga je aan tafel zitten met mensen op jouw niveau.

Ik denk dat veel mensen zo denken over het participeren in de memecoin-markten”, aldus Clemente.

Daarbij denken mensen natuurlijk ook dat ze de boot gemist hebben als het over Bitcoin gaat en kiezen ze er om die reden voor om in shitcoins te investeren.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Nederlandse analist Michaël van de Poppe: Deze crypto kan komende maand 46% stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt