Wimbledon Court
Blockchain

Wimbledon 2023 komt met AI-commentaar over hoogtepunten

Om de betrokkenheid van fans te vergroten, zal het Wimbledon-tennistoernooi van dit jaar gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI) om commentaar en spelersanalyse te leveren. Hierdoor krijgen fans toegang tot op maat gemaakte analyses die specifiek gericht zijn op de spelers die ze volgen.

Nieuwe technologie komt op online platforms van tennistoernooi

Op 21 juni kondigde de All England Lawn Tennis Club (AELTC) in samenwerking met technologiebedrijf IBM hun plannen aan om nieuwe technologieën toe te passen op de online platforms van ‘s werelds oudste tennistoernooi.

Een opwindende ontwikkeling is de introductie van een AI-commentaarfunctie, mogelijk gemaakt door IBM’s WatsonX-technologie. Deze functie genereert audio en bijschriften voor hoogtepunten van wedstrijdvideo’s. Het doel van deze baanbrekende functie is om inzicht te bieden in cruciale momenten met behulp van specifieke tennistaal. Usama Al-Qassab, de marketing- en commercieel directeur van de AELTC, zei:

Wij zijn voortdurend aan het innoveren met onze partners bij IBM om Wimbledon-fans, waar ook ter wereld, een inzichtelijke en boeiende digitale ervaring van The Championships te bieden. AI functies geven fans toegang tot commentaar op een ‘grotere verscheidenheid aan wedstrijden’.

Deskundig commentaar ontbreekt nog vaak

Alhoewel er bij de grote wedstrijden op de “showcourts” van Wimbledon menselijk commentaar beschikbaar is, ontbreekt toegewijd deskundig commentaar bij andere evenementen zoals senioren-, junioren- en rolstoelwedstrijden.

Als officiële partner van de Wimbledon-kampioenschappen sinds 1990 biedt IBM een scala aan AI-aangedreven analysetools. Deze tools omvatten onder andere een speler “Power Index”, wedstrijdinzichten en gepersonaliseerde hoogtepunten. Daarnaast introduceert IBM ook een functie voor lotinganalyse die een nieuwe statistiek introduceert om de gunstigheid van het pad van elke speler naar de finale van het enkelspel te beoordelen.

Blockchain nieuws

Hut 8 breidt samenwerking met Bitmain uit en lanceert krachtige ASIC-miner met vloeistofkoeling
Google Cloud introduceert nieuwe Ethereum-service voor ontwikkelaars
1inch lanceert nieuwe functie voor veilige cross-chain swaps met “Fusion+” technologie
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom