witte huis
Regulatie

Witte Huis blijft stil over het terugsturen van 5,2 miljoen dollar aan donaties van SBF

Een vertegenwoordiger van het Witte Huis ontweek simpelweg een vraag over de plannen van president Joe Biden om de donaties van Sam Bankman-Fried terug te sturen. Na het omvallen van FTX is duidelijk dat die donaties vooral betaald zijn door de gebruikers die helemaal van niets wisten. Sterker nog, het komt erop neer dat niet-Amerikanen de campagne van Biden indirect gesteund hebben.

Grote steun voor Biden

Sam Bankman-Fried was tijdens zijn presidentiële campagne van 2020 een grote steun voor Biden met donaties die opliepen tot wel 5,2 miljoen dollar. Daarmee was SBF na Michael Bloomberg de CEO met de grootste donaties aan de campagne. Bloomberg doneerde 56 miljoen dollar aan de campagne van Biden. Die staat in principe dus nog ver boven Bankman-Fried.

Dat neemt niet weg dat de donaties van SBF afkomstig zijn van gedupeerde gebruikers, mensen die al hun spaarvermogen verloren door de acties van de gevallen CEO. Op een persmoment van 13 december wilde de vertegenwoordiger van het Witte Huis daar echter niets over kwijt. Zelfs de mening van president Joe Biden over de hele situatie was zogenaamd geheim.

Het is duidelijk

Als we hier iets uit moeten opmaken, dan is het waarschijnlijk dat het Witte Huis hoopt dat de situatie hiermee in de doofpot verdwijnt. In principe komt het voor hen natuurlijk niet goed uit dat ze mogelijk 5,2 miljoen dollar aan donaties moeten terugsturen. Opvallend is dat in eerste instantie alleen een donatie van 240.000 dollar van SBF aan de tussentijdse verkiezingen publiek bekend was. Later gaf de gevallen CEO van FTX echter toe dat hij ook zogenaamde “dark money” donaties had gedaan.

Het is echter mogelijk dat de faillissementsprocedure betekent dat de politici de bedragen alsnog moeten terugsturen. Cointelegraph wist eerder nog te meldden dat er mogelijk voor 73 miljoen dollar aan politieke donaties terugmoeten. Sommige politici hebben reeds besloten om hun donaties van SBF aan goede doelen weg te geven, in een poging om zichzelf te distantiëren van de fraudeur.

Regulatie nieuws

Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Fed verlaagt rente onverwacht met 0,50%: Positieve reactie op beurzen en cryptomarkt
Peter Schiff waarschuwt voor gevolgen van aanstaande Amerikaanse renteverlagingen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins