RippleXRP_PB
Ripple

XRP Koersstijging in zicht? Let op deze cruciale weerstandszones

Sinds het begin van november 2023 bevindt XRP zich in een neerwaartse trend, waarbij de munt een lokale piek van ruim $0,72 bereikte. Sindsdien is de koers gedaald naar $0,57, een aanzienlijke daling van meer dan 20%.

Op dit moment gaat XRP door een consolidatiefase, waarbij de $0,54 zone een belangrijk steunniveau lijkt te zijn. Na in januari onder de $0,60 te zijn gezakt, is dit prijspunt een uitdagend weerstandsniveau gebleken. Onder investeerders heerst nu de vraag of XRP op de korte termijn in staat zal zijn om de weerstand bij $0,60 te doorbreken en een opwaartse trend in te zetten.

Analyse van XRP weerstandsniveaus: Uitdagingen bij het $0,60 niveau

De huidige koerswaarde van XRP ligt beneden het 100-dagen Simple Moving Average (SMA) op de 4-uurs grafiek, een teken dat vaak wijst op een bearish trend. Dit 100-dagen SMA is een gemiddelde van de slotkoersen over de laatste 100 perioden en fungeert als een belangrijke technische indicator. De positie van XRP onder dit niveau suggereert een neerwaartse trend.

Verder ondersteunt de Relative Strength Index (RSI), een maatstaf voor het momentum van de markt, deze bearish sentiment door een relatief lage waarde te tonen, wat duidt op verkoopdruk. Gezien deze technische indicatoren lijkt het onwaarschijnlijk dat XRP in de nabije toekomst het $0,60 weerstandsniveau zal overwinnen. Als deze trend doorzet, kan XRP mogelijk verder dalen naar ondersteuningsniveaus van ongeveer $0,54, $0,52 en $0,48.

Grote XRP transactie blijkt vals alarm

Op 14 januari veroorzaakte een gemelde XRP-transactie van ruim 25 miljard munten, ter waarde van bijna $15 miljard, onrust in de cryptowereld. Deze transactie, van een onbekend adres naar de bekende cryptocurrency exchange Bitfinex, riep vragen op over de veiligheid van het XRP-netwerk. Whale Alert, de organisatie die oorspronkelijk de transactie meldde, gaf later echter aan dat er sprake was van een fout, wat leidde tot bezorgdheid onder de XRP-community.

Paolo Ardoino, CEO van Tether, opperde dat de verwarring mogelijk veroorzaakt werd door een mislukte aanval op Bitfinex, die bekend staat als de Partial Payments Exploit. Deze situatie onderstreept het belang van accurate en betrouwbare rapportage in de wereld van cryptocurrency.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Oplopende spanningen in Ripple-SEC rechtszaak door geschil over deskundige getuigenis
Ripple versterkt positie in Japan door nieuwe samenwerking
Waarom deze week cruciaal wordt voor Ripple (XRP)
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?