YouTube Oplichter doet zich voor als Ripple CEO

Ondanks de vele acties van YouTube tegen crypto berichten, heeft ’s werelds populairste website voor video’s blijkbaar moeite om een groot crypto oplichtingsaccount tegen te gaan. Hieronder zie je een screenshot van het nep account. Het account is op het moment van schrijven verwijderd.


Video op Youtube met nep XRP airdrop

Op 23 maart ontdekte de cryptocommunity een nep YouTube account dat zich voordeed als Brad Garlinghouse. Garlinghouse is de CEO van het cryptobedrijf Ripple. Op het youtube kanaal werd een nep-airdrop gepromoot.

Het nep account heeft ongeveer 277.000 abonnees. Echter bevat het slechts één video, die een neppe weggeef actie promoot. De video, die op 19 maart op YouTube is geüpload, promoot een niet-bestaande airdrop van 50 miljoen XRP tokens. De video heeft vanaf het moment van publiceren meer dan 85.000 views verzameld.

Hoewel de opgenomen video zelf niet nep is en een echt interview is dat Garlinghouse in februari 2020 gaf, ligt de scam in de beschrijving van de video. Garlinghouse heeft tot nu toe nog niet gereageerd op de scam.

De videobeschrijving vertelt gebruikers dat er een neppe airdrop wedstrijd plaatsvindt van 20 maart tot 25 maart. De YouTube-oplichter vraagt gebruikers om tussen de 2.000 XRP en 500.000 XRP te verzenden om deel te nemen aan de airdrop. Hier zouden dan tussen de 20.000 en 5 miljoen XRP tokens weggegeven worden. De fraudeur belooft bijvoorbeeld 2,5 miljoen XRP terug te sturen in ruil voor het verzenden van 250.000 XRP tokens. Vanaf het moment van publiceren heeft heeft het adres al 5.135 XRP opgehaald.


Koop de Goedkoopste Ripple tokens

Ben jij van plan Ripple te gaan kopen? Newsbit raadt je dan aan om een account aan te maken bij de goedkoopste exchange van Nederland, genaamd Bitvavo. Bitvavo biedt de volgende voordelen:

  • Goedkoopste van Nederland
  • Groot aanbod cryptomunten
  • Betalen met iDEAL
  • Als je via de onderstaande knop een account maakt handel je gratis voor de eerste 1000 euro.

Oplichters die YouTube-kanalen kopen

De mede oprichter van de crypto podcast SPQR Media deed via twitter voor het eerst verslag van de YouTube scam. Hij benadrukte in een tweet dat het neppe account nog steeds actief is het zelfs betaald promotie maakt op YouTube. Twitter-gebruiker @Andy_SPQR vertelde dat hij de scam gisteravond opmerkte toen er een advertentie op zijn YouTube-feed verscheen.

Het YouTube-account heeft een enorm aantal abonnees maar slechts één video. In de video beschrijving werd een gratis XRP-airdrop beloofd. Volgens de leidinggevende is de scam de reden dat YouTube gebruikers toestaat om kanalen van elkaar te kopen. Hij voegde daar aan toe:

“Oplichters kopen de YouTube-kanalen met een groot aantal abonnees om vervolgens alle inhoud te verwijderen en de scam video’s uploaden. Ik denk dat ze op die manier hun aanwezigheid op YouTube kunnen behouden. “

YouTube begon eind 2019 een crypto oorlog

Het nieuws dat er een oplichter actief is, is op zijn zachts gezegd apart te noemen. YouTube voerde onlangs nog een harde ‘oorlog’ tegen crypto content creators.

YouTube verwijderde een grote hoeveelheid aan crypto gerelateerde video’s van twee afzonderlijke crypto kanalen. Eind 2019 verwijderde YouTube ook crypto video’s van enkele van de grootste Youtubers. Vervolgens gaf YouTube toe dat sommige van de verwijderingen een vergissing waren. Veel crypto YouTubers gaven aan de intentie te hebben om naar blockchain gebaseerde videohosting platforms te gaan om hun inhoud te delen.