Paul Logan
Regulatie

YouTuber Coffeezilla reageert op rechtszaak Logan Paul

Stephen Findeisen, die ook wel bekend staat als “Coffeezilla” op YouTube, heeft gereageerd op de rechtszaak die tegen hem is aangespannen door internetberoemdheid Logan Paul.

In een recente YouTube-video noemde hij de smaadzaak “ongegrond” en suggereerde dat het een poging is om verdere onderzoeken te verhinderen.

Aanklacht tegen Coffeezilla

Paul diende op 27 juli van dit jaar een aanklacht in tegen Coffeezilla vanwege video’s over zijn non-fungible-token (NFT)-project CryptoZoo. De rechtszaak stelt dat Findeisen valse verklaringen heeft gepubliceerd waarin Paul werd beschuldigd van oplichting.

Ook verduidelijkte Findeisen op 5 augustus dat hij niet wordt aangeklaagd voor zijn originele video’s over de CryptoZoo-projecten. De aanklacht richt zich op video’s en een X-post waarin hij pleitte voor terugbetalingen aan gebruikers.

Aan het begin van dit jaar, op 4 januari, lanceerde Paul een site waarmee CryptoZoo NFT-houders hun geld kunnen terugkrijgen via een terugkoopprogramma ter waarde van $2,3 miljoen. Hij beloofde de NFT’s tegen de oorspronkelijke prijs terug te kopen. Findeisen merkte echter op dat gebruikers afstand moeten doen van hun claims tegen Paul als ze instemmen met het restitutieproces, wat volgens hem een verborgen motief verraadt.

Daarnaast benadrukte Findeisen dat het restitutieproces alleen de NFT’s betreft en niet de Zoo-tokens die gebruikers hebben gekocht, waardoor zij niet volledig worden gecompenseerd. In zijn video herhaalde hij dat Paul slechts een klein deel van de verliezen wil terugbetalen terwijl hij andere slachtoffers in de rechtbank bevecht.

Rechtszaak wordt omschreven als ongegrond

Findeisen omschreef de rechtszaak als “ongegrond, ongegrond en frivool”. Hij betoogde dat Paul financiële verliezen of reputatieschade moet hebben geleden om de rechtszaak geldig te laten zijn. De onderzoeker wees erop dat Paul al eerder was beschuldigd van pump-and-dump-regelingen voordat hij zijn onderzoek publiceerde.

Volgens Findeisen is het doel van de rechtszaak om toekomstige onderzoeken te stoppen en wraak te nemen voor eerdere onderzoeken. Hij gaf aan dat de rechtszaak werd aangespannen nadat hij Paul om commentaar had gevraagd over diens betrokkenheid bij de Liquid Marketplace-saga. Op 24 juni beschuldigde de Ontario Securities Commission deze marktplaats, mede opgericht door Paul, van een “multi-layered fraud”.

“Deze smaadzaak voelt zelfs oppervlakkig gezien frivool aan. Maar als je dieper graaft, is er een nog dwingender verhaal waarbij het doel is om nieuwe onderzoeken te verpletteren en wraak te nemen voor oude,” legde Findeisen uit.

Regulatie nieuws

Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Fed verlaagt rente onverwacht met 0,50%: Positieve reactie op beurzen en cryptomarkt
Peter Schiff waarschuwt voor gevolgen van aanstaande Amerikaanse renteverlagingen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Crypto knaller: Deze 3 munten stijgen tot 500% na Binance-notering