Zambia_AI
Regulatie, Tech

Zambia start proces voor AI-framework in samenwerking met ‘Tony Blair Instituut’

De Zambiaanse regering heeft een proces gestart om een raamwerk voor kunstmatige intelligentie (AI) op te zetten.

Dit werd aangekondigd door de minister van Wetenschap en Technologie, Felix Mutati. De overheid werkt samen met het Tony Blair Institute om een strategie voor AI te ontwikkelen.

Herzien van de Cyber Security and Cyber Crimes Act

In een verklaring liet minister Mutati weten dat Zambia bezig is met het herzien van de Cyber Security and Cyber Crimes Act. Deze herziening is een belangrijke stap om de inzet van AI in het land te faciliteren. De aankondiging van het AI-framework vond plaats tijdens een AI-conferentie in Lusaka.

Sarah Luyele Njamu, CEO van Compu-Connect Education Group en organisator van de conferentie, benadrukte de gunstige positie van Zambia. Ze stelde dat het land AI kan inzetten voor economische groei, verbeterde gezondheidszorg, beter onderwijs en duurzame ontwikkeling. Ze wees ook op de jeugdige bevolking van Zambia als een extra voordeel voor het land.

Omarmen van de technologie

Met de bekendmaking van zijn AI-plannen sluit Zambia zich aan bij een aantal Afrikaanse landen die eveneens hun intentie hebben uitgesproken om deze technologie te omarmen. Naast zijn steun voor AI prees Mutati ook cryptocurrency, die hij omschreef als een ‘revolutionaire technologie’ die het land nodig heeft.

Zambia heeft al real-life simulaties van cryptogebruik uitgevoerd. Mutati verklaarde dat deze simulaties bedoeld zijn om een balans te vinden tussen innovatie en de veiligheid van burgers. De resultaten van deze simulaties zullen naar verwachting bijdragen aan de formulering van cryptoregelgeving.

Regulatie nieuws

Logan Paul spant lasterzaak aan tegen YouTuber Coffeezilla over Cryptozoo NFT-project
Bolivia heft verbod op Bitcoin en cryptobetalingen op
Jesse Powell doneert $1 miljoen aan Trump’s presidentiële campagne
Meer nieuws

Meest gelezen

Kiyosaki: Hou je vast, Bitcoin klaar voor de ‘Bananen-zone’
Crypto analist: XRP flink in de problemen en dit is waarom
Cardano memecoin daalt met 96% na uitspraak van ADA-oprichter