Stablecoin Nieuws

Stablecoin Nieuws

1 miljard USDT-tokens verplaatst van TRON- naar Ethereum-blockchain

Ongeveer 8% van alle USDT tokens, wat neerkomt op 1 miljard tokens, zijn vandaag verplaatst van de TRON (TRX)-blockchain naar de blockchain van Ethereum (ETH).


Samenwerking met crypto-exchange

Om dit mogelijk te maken, heeft Tether (USDT) een samenwerking gestart met een cryptocurrency exchange om de huidige TRC20-tokens om te zetten in ERC20-tokens. Alhoewel niet officieel bevestigd om welke exchange het hier precies gaat, wordt verwacht dat de populaire exchange Binance dit voor hun regelt. Het is nooit bevestigd en blijft hiermee wel giswerk.

Tether maakte eerder al gebruik van de Ethereum-blockchain, voor circa 7,50 miljard tokens. Dit aanbod wordt nu uitgebreid naar circa 8,50 miljard tokens. Het aanbod van USDT-tokens op de TRX-blockchain is hierdoor afgenomen van circa 4,30 miljard tokens naar circa 3,30 miljard tokens.
In totaal zijn er momenteel ruim 13 miljard USDT-tokens op de wereldwijde markt, waarvan het grootste gedeelte op de blockchain van Ethereum zijn geplaatst.


Keuze van gebruikers

Normaliter worden deze keuzes om tokens van blockchains te verwisselen gemaakt door de gebruikers van de activa. Dit komt omdat zij handelen via deze blockchains, waardoor er op het ene moment meer vraag kan zijn voor de ene blockchain dan voor de ander.

Het staat hiermee tevens ook niet vast dat Ethereum altijd de grootste blockchain zal zijn voor USDT. Door vraag en aanbod kan dit zichzelf eventueel in de toekomst aanpassen.


Ontwikkelingen Tether

Eerder dit jaar zette Tether nog 39 ETH-adressen op een zwarte lijst. Een enorme stap, want op 24 van die 39 adressen stond minstens $5.5 miljoen aan USDT-tokens. Maar wat doet zo’n zwarte lijst eigenlijk en waarom hebben ze deze adressen hierop gezet? Klik hier om dit te ontdekken!

Ook is het aantal USDT-tokens sinds juli van dit jaar de $10 miljard gepasseerd en is het sindsdien doorgegroeid naar circa $13 miljard. De stablecoin lijkt hiermee enorme stappen te nemen in een relatief korte periode. De stablecoin concurreert hierdoor regelmatig met Ripple’s XRP-token voor de 3e plek in wereldwijde marktkapitaal. Wil jij meer weten over dit onderwerp? Klik hier om naar het betreffende artikel te gaan.

Het lijkt hierdoor dat het slechts een kwestie van tijd is voordat het de momenteel op één-na-grootste cryptocurrency Ethereum (ETH) in te halen. Dit blijkt tevens uit een recentelijk gepubliceerd rapport. Newsbit heeft hier onlangs een artikel over geschreven. Ben jij hier benieuwd naar? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten