Bitcoin crash, inflatie, amerika, dollar
Beurs

10x Research waarschuwt voor verdere dalingen in crypto- en aandelenmarkten

De cryptomarkt kleurt donkerrood, mede door macro-economische onzekerheid in de Verenigde Staten. Een nieuw rapport van 10x Research voorspelt dat de waarde van Bitcoin (BTC) door deze onzekerheid kan dalen tot onder de psychologische grens van $50.000. Dit zou verstrekkende gevolgen hebben voor alle andere cryptomunten.

Grote zorgen over de economie

Een centrale zorg van 10x Research is de recente daling van de ISM Manufacturing Index, een traditionele maatstaf voor de economische gezondheid van de Verenigde Staten.

Bitcoin vertoont een historische correlatie met de ISM Index, wat suggereert dat de cryptomarkt een sombere periode tegemoet gaat. Het rapport stelt dat Bitcoin scherpe correcties heeft ondergaan bij eerdere pieken van de ISM Index. De huidige zwakte in de ISM Index kan dus een voorbode zijn van een verdere daling in de waarde van Bitcoin.

Markus Thielen, oprichter van 10x Research, adviseert cryptohandelaren om op dit moment geen nieuwe leveraged long posities te openen. Hij waarschuwt dat de marktstructuur al maanden zwak is.

Niet alleen de cryptomarkt, maar ook de aandelenmarkt heeft te lijden onder de economische zwakte. Het 10x Research-rapport suggereert dat de S&P 500 momenteel erg overgewaardeerd is en mogelijk een daling van 20 procent te wachten staat.

Is er hoop voor crypto?

Op 5 augustus bereikte de BTC-dominantie een nieuw hoogtepunt van 58 procent, wat de totale waarde van Bitcoin ten opzichte van de gehele cryptomarkt vertegenwoordigt. Deze verschuiving in dominantie viel samen met een plotselinge uitverkoop van Ethereum (ETH), dat binnen twee uur maar liefst 18 procent daalde. Deze scherpe correcties zijn niets nieuws voor de ervaren cryptohandelaar, maar dienen als een pijnlijke herinnering aan de volatiliteit van de cryptomarkt.

Zijn er met deze sombere economische vooruitzichten dan echt geen redenen tot hoop? Zo zwart-wit is het niet. Richard Teng, de CEO van Binance, deelt namens de exchange zijn visie:

“Recente scherpe dalingen in crypto- en aandelenprijzen worden beïnvloed door macro-economische factoren. Wij geloven niet dat dit wijst op een langdurige negatieve trend. Met mogelijke renteverlagingen door de Fed en geopolitieke volatiliteit is er nog steeds aanzienlijke potentie voor marktfluctuaties.”

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Beurs nieuws

AEX koers zakt fors, Goud-prijs bereikt recordhoogte
AEX koers lichtgroen in aanloop naar belangrijke week
AEX koers schiet omhoog en nadert 900 punten
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt