Newsbit

China

25.000 blockchain-bedrijven in China wilden cryptocurrency uitgeven

China

Naar verluidt heeft ongeveer 89% van de blockchain-bedrijven die in China gevestigd zijn (circa 25.000), geprobeerd om hun eigen tokens te maken en uit te geven. ‘Slechts’ 4.000 van deze blockchain-bedrijven zouden volledig gericht zijn op blockchain-applicaties (apps). Dit verteld Yedong Zhu, de president van de non-profit organisatie ‘Beijing Blockchain Application Association’. Deze non-profit organisatie is tevens door de Chinese overheid ondersteund.


Meest voorkomende uitgiftes

Alhoewel ICO’s de meest voorkomende cryptocurrency-uitgifteproces blijkt te zijn, is dit door de Chinese overheid verboden. Deze overheid staat het inmiddels wel toe om cryptocurrency te minen en om cryptocurrencies te bezitten.


Blokkade financiële transacties

Onlangs heeft de Chinese overheid opgetreden tegen financiële transacties met betrekking tot ICO’s en de handel in cryptocurrencies. Hier heeft de overheid diverse transacties geblokkeerd. In grote steden als Beijing en Shanghai zijn inspectieplannen uitgerold om de crypto-exchanges die momenteel nog opereren en tegen de regels in werken, te sluiten.

De Chinese autoriteiten gaan hier tevens erg ver in. Zo zijn er zelfs marketingbedrijven die cryptocurrency-gerelateerde bedrijven promoten te sluiten. Ook bedrijven die zich voordoen als blockchain-bedrijven, maar eigenlijk andere activiteiten uitvoeren, zoals het lanceren van ICO’s, worden, of zijn al, gesloten.


Ondersteuningsprogramma’s vanuit overheid

De Chinese overheid heeft echter wel ondersteuningprogramma’s voor bedrijven die in de blockchain actief zijn. Er moet echter voor worden gezorgd dat blockchain-bedrijven die op een illegale manier geld binnenhalen of financiële fraude plegen, niet worden opgenomen in deze programma’s.

Naar verluidt zijn er ongeveer 28.000 blockchain-bedrijven actief in de provincie Guangdong. Deze provincie ligt in het zuiden van China, naast de Chinese Silicon Valley ‘Shenzhen’. De rest van de blockchain-bedrijven zijn voornamelijk in Beijing en in Shanghai gevestigd. Er zijn circa 30.000 blockchain-gerelateerde bedrijven actief in China.

Onlangs heeft de Chinese overheid nieuwe standaarden vastgesteld voor blockchain en fintech-gerelateerde bedrijven. Hierdoor probeert het land te streven naar een betere regulering van nieuwe technologieën, zoals AI en blockchain. Kom hier meer over te weten in ons artikel over dit onderwerp.


Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top