China
Blockchain

700+ nieuwe blockchain bedrijven in 1 maand tijd opgericht in China

Afgelopen maand was een goede maand voor blockchain bedrijven in China. Dit blijkt, want er zijn in slechts één maand tijd 714 nieuwe blockchain-bedrijven geregistreerd in het land. In totaal zijn er nu 26.089 blockchain bedrijven actief in het land. Dit blijkt uit gegevens afkomstig van Longhash.


Chinese blockchain bedrijven

In zijn totaliteit hebben bijna 80.000 bedrijven zich geregistreerd als blockchain-bedrijf in China. Echter, circa 57.200 bedrijven hiervan hebben hun juridische status verloren of hun licenties zijn ingetrokken.

Het aantal bedrijven dat zich maandelijks registreert als blockchain-bedrijf, loopt al vanaf 2009 redelijk gelijk op. Hierbij is in 2018 echter wel een sprong geweest in het aangemelde bedrijven.

Bron: Longhash

Waar zijn de blockchain bedrijven actief

De meeste blockchain bedrijven zijn actief in de regio Guangdong, met een ruime voorsprong op de overige regio’s in het land. Na Guangdong volgt Yunnan met 5.301 blockchain-bedrijven en Xinjiang, met 5.105 blockchain-bedrijven die actief zijn.

Bron: Longhash

Fondsen bedrijven

Ook blijkt uit de gegevens van Longhash dat het overgrote gedeelte (46%) van deze bedrijven fondsen hebben van 0 tot 5.000 yuan. Dit komt neer op ongeveer 684 euro. Dit wordt gevolgd door 18% van de bedrijven met fondsen tussen de 5.000 yuan en 10.000 yuan, 26% van de bedrijven met fondsen tussen de 20.000 en 50.000 yuan. Ongeveer 9% van de blockchain bedrijven in China hebben meer dan 50.000 yuan te besteden.

Bron: Longhash

Investeringen gedaald

Onlangs werd bekend dat de Chinese uitgaven op gebied van blockchain uitgaven en financieringsdeals in 2019 met meer dan 40% zijn gedaald. Toch lijkt dit niet het aantal bedrijven dat actief is in deze industrie te verminderen. Het land lijkt erg geïnteresseerd te zijn in de technologie, wat een mogelijk positief effect heeft op het gebruik ervan en van cryptocurrencies.

Ook boekt de People’s Bank of China naar verluidt vooruitgang met de digitale versie van de yuan, de door de overheid gesteunde digitale valuta. Wil je hier nou meer over weten? Check dan even dit artikel!