microstrategy
Beurs

Aandeel van MicroStrategy bereikt hoogste koers in 25 jaar

MicroStrategy was ooit een traditioneel softwarebedrijf, maar sinds de onderneming enkele jaren geleden, onder leiding van Michael Saylor, begon met het kopen van Bitcoin, heeft het bedrijf een opmerkelijke transformatie ondergaan. Deze strategie werpt zijn vruchten af, met name voor het MSTR-aandeel. Op 18 oktober brak de koers zelfs door de grens van $230, het hoogste niveau in 25 jaar.

Opmars van het MSTR Aandeel

Het MSTR-aandeel kent een indrukwekkende opmars van maar liefst 80%. Het afgelopen jaar steeg het aandeel zelfs met meer dan 400%, terwijl Bitcoin zelf sinds september “slechts” met 20% steeg. De oorzaak van deze onevenredige groei is interessant: MicroStrategy heeft extra schulden aangegaan om meer Bitcoin aan te kopen, wat betekent dat het aandeel MSTR feitelijk een hefboom op Bitcoin vertegenwoordigt. Dit maakt het aandeel aantrekkelijk voor investeerders die willen profiteren van de koersbewegingen van Bitcoin.

Michael Saylor, medeoprichter en voorzitter van MicroStrategy, omschrijft deze koerswijziging als een strategische verankering in de cryptomarkt. Het doel is om MicroStrategy te positioneren als een soort “Bitcoin-bank,” met de ambitie om diverse kapitaalmarktinstrumenten voor Bitcoin aan te bieden, waaronder aandelen en converteerbare obligaties. Bovendien werkt het bedrijf aan een gedecentraliseerd identiteitsprotocol gebaseerd op Bitcoin, wat MicroStrategy’s intentie benadrukt om een sleutelrol in de Bitcoin-economie te spelen.

Peter Schiff Waarschuwt Voor Mogelijke Crash

Ondanks de indrukwekkende koerswinst en een totale waardering van $40 miljard zijn er ook kritische geluiden. De bekende econoom Peter Schiff ziet de situatie als zeer risicovol en waarschuwt voor een mogelijke correctie. Volgens Schiff is het aandeel van MicroStrategy “vreselijk overgewaardeerd.”

MSTR moet wel het meest overgewaardeerde aandeel in de MSCI World Index zijn. Wanneer het uiteindelijk instort, zal dat het echte bloedbad worden.

Momenteel bezit MicroStrategy meer dan 252.000 BTC, met een totale waarde van $17 miljard, wat het bedrijf de grootste particuliere Bitcoin-bezitter maakt. De Bitcoin-strategie blijkt een groot succes, en steeds meer bedrijven volgen inmiddels het voorbeeld van MicroStrategy door een vergelijkbare Bitcoin-investeringsstrategie te implementeren.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Beurs nieuws

Tesla koers stijgt met bijna 19% na publicatie sterke kwartaalcijfers
AEX koers opent met stijging van 10 punten
AEX koers blijft kwakkelen: is de bullmarkt voorbij?
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki onthult: Dit is de beste investering van nu – en het is niet Bitcoin of goud
Robert Kiyosaki waarschuwt voor gigantische crash: Bitcoin koers kan dalen tot $5000
Elon Musk praat voor het eerst over Ripple (XRP)
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk