Amerika, verenigde staten
Bitcoin

Amerika voegt in 4 dagen 57 miljard dollar toe aan overheidsschuld

De Amerikaanse overheidsschuld gaat op het moment van schrijven door het dak. Volgens nieuwe data van het FiscalData platform van de Amerikaanse overheid, is de overheidsschuld in vier dagen met 57,2 miljard dollar toegenomen. Op 16 juni werd al de grens van 32 biljoen dollar aan schuld gepasseerd en daar is in een maand tijd ongeveer 590 miljard bijgekomen.

Inflatie de enige uitweg?

In een nieuw interview met Bloomberg TV stelt miljardair David Rubenstein dat Amerika dit probleem alleen maar kan managen met inflatie, wat volgens de kloof tussen arm en rijk zal vergroten.

“Toen ik het Witte Huis verliet onder president Carter, lag de totale schuld van Amerika onder de 1 biljoen dollar op grofweg 800 miljard dollar. Nu is het ongeveer 32 biljoen dollar. Daar is geen uitweg voor, behalve inflatie”, aldus Rubenstein.

Dat is vooral een slechte ontwikkeling voor mensen met lagere inkomens volgens Rubenstein. Zij kunnen inflatie immers een stuk minder goed verwerken dan het rijkere gedeelte van de bevolking.

Verder voorziet de miljardair een clash tussen de mensen met en zonder assets. In de Westerse wereld gaat de clash volgens Rubenstein plaatsvinden tussen oudere en jongere mensen.

Wat betekent dit voor Bitcoin?

In principe is de Amerikaanse staatsschuld pure reclame voor Bitcoin. Het feit dat de schuldenberg de afgelopen maand nog met ongeveer 590 miljard dollar is toegenomen is veelzeggend. Dit lijkt een onoplosbaar probleem en wellicht is inflatie inderdaad de enige uitweg.

Als dat het geval is, dan maakt dat het natuurlijk aantrekkelijker voor mensen om over te stappen op de absolute schaarste van Bitcoin.

Waar er steeds meer Amerikaanse dollars nodig zijn om de schuldenberg van de overheid te onderhouden, wat de koopkracht van de dollar uitholt, neemt de schaarste van Bitcoin juist toe.

Voor april 2024 staat er weer een Bitcoin Halving op het programma en op dat moment zakt de bloksubsidie voor Bitcoin miners van 6,25 naar 3,125 Bitcoin per blok. Daarmee halveert de inflatie van Bitcoin, terwijl de van de Amerikaanse dollar alleen maar toeneemt.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Mt. Gox verplaatst bijna $3 miljard aan Bitcoin: dreigende verkoopdruk?
Bitcoin koers nog maanden op $66.000?
Crypto analist voorspelt Bitcoin koers van $110.000
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren
Peter Brandt geeft grote waarschuwing over Bitcoin koers