Dogecoin, doge
Dogecoin

Analist verwacht korte-termijnstijging Dogecoin naar $0,10

Dogecoin (DOGE) is ingehaald door andere projecten zoals Solana (SOL) waardoor het nu de 9de plek inneemt op basis van marktkapitalisatie. Desondanks ziet cryptoanalist Alan Santana nog steeds een positief toekomstbeeld voor Dogecoin. Hij baseert dit op een optimistische analyse van de 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelde (EMA), een belangrijke indicator die kan wijzen op een aanhoudende bullish trend voor het project.

Wat is de 50-daagse EMA?

De 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelde (EMA) is een technische analyse-tool die traders en investeerders gebruiken om de algemene trendrichting van een financieel instrument, zoals aandelen, grondstoffen of cryptocurrencies, te identificeren. De ’50-daagse’ term verwijst naar de periode die de EMA bestrijkt; het geeft de gemiddelde slotkoers weer over de afgelopen 50 dagen, waarbij recentere prijzen zwaarder wegen dan oudere. Dit maakt het een nuttige indicator voor het vangen van trendontwikkelingen over een middellange termijn.

Technische analyse voorspelt Bullish toekomst voor Dogecoin

Volgens de technische analyse door crypto-expert Alan Santana, zou Dogecoin (DOGE) een positieve prijsbeweging kunnen zien, gesteund door de 50-daagse exponentiële moving average (EMA). Deze indicator, die de gemiddelde prijs over de laatste 50 dagen weergeeft, suggereert een eerste koersdoel op $0,082, wat een mogelijke groei van ongeveer 20% impliceert. Een verdere stijging naar $0,095 zou een toename van meer dan 34% betekenen.

Het meest ambitieuze koersdoel in Santana’s analyse ligt op $0,10, wat neerkomt op een potentieel van bijna 45% winst vanaf het huidige niveau. Indien deze doelen worden bereikt, kan dit door investeerders gezien worden als het begin van een langdurige opwaartse trend, wat de deur kan openen voor nog hogere toekomstige waarderingen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht DOGE of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Dogecoin nieuws

Gaat de Dogecoin koers richting 1 dollar in deze crypto cyclus?
Whale haalt voor 53 miljoen dollar aan Dogecoin van crypto beurs
Dogecoin en Shiba Inu tonen veerkracht door sterke liquiditeit
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC