argentinië crypto, bitcoin
Bitcoin

Argentinië’s Nieuwste Presidentskandidaat Steunt Bitcoin: Wat Betekent Dit?

In een onverwachte overwinning wist Javier Milei, de presidentskandidaat die sterk pro-Bitcoin en libertair georiënteerd is, zich als koploper te positioneren in de Argentijnse voorverkiezingen.

Milei en zijn coalitie, La Libertad Avanza, haalden meer dan 30% van de stemmen binnen, waarbij ze de tweede plaats, de centrum-rechtse coalitie Juntos Por El Cambio, met net iets minder dan een marge van 2% versloegen.

Hoewel critici hem aan de uiterste rechterkant van het politieke spectrum plaatsen, wordt Milei toegejuicht door zogenaamde proteststemmers, en ook door voorstanders van cryptocurrencies.

Adam Dubove, een Argentijnse Bitcoin-enthousiasteling, stemde voor het eerst in acht jaar “vanwege Milei”. Hij vertelde aan nieuwswebsite Decrypt dat het niet zozeer om Bitcoin ging, maar om “een andere mindset”, en iemand die de boel flink opschudt.

Milei’s Standpunten over Bitcoin

Milei is meerdere keren op televisie verschenen tijdens zijn presidentscampagne, waarbij hij de voordelen van Bitcoin en crypto predikte. De zelfbenoemde libertaire econoom heeft Bitcoin en enkele van zijn concurrenten, zoals Ethereum, omschreven als een “terugkeer van geld naar zijn oorspronkelijke schepper: de private sector”. Hij prijst ook het eindige aanbod van Bitcoin en beschouwt cryptocurrency als een veiliger alternatief voor transacties in goud of zilver.

Omstreden Connecties

Milei’s banden met cryptocurrency zijn niet zonder controverse. Hij kwam onder vuur te liggen toen hij beschuldigd werd van het promoten van een vermeend Ponzi-schema in Argentinië, genaamd Coinx, dat ervan wordt verdacht ten minste $800.000 in Argentijnse pesos te hebben ontvreemd. Milei heeft alle beschuldigingen ontkend en stelt dat het bedrijf handelde zoals een traditionele bank dat zou doen.

Scherpe kritiek op de centrale bank

Milei is vooral bekend vanwege zijn scherpe kritiek op de nationale centrale bank. Hij beweerde vorig jaar dat hij deze zou “ontmantelen”, omdat hij gelooft dat de bank burgers misleidt door middel van inflatiebelastingen.

Ondanks dat Argentinië een hoge inflatie kent, met een percentage van 135% dit jaar, blijft de cryptomarkt in het land groeien. Ondanks recente maatregelen van de centrale bank, zoals het verbod op digitale wallets, behoudt Argentinië volgens Chainalysis zijn 13e plaats op de wereldranglijst voor crypto-acceptatie.

Wat betekent dit voor crypto?

Velen in de crypto-gemeenschap hopen dat Milei een Bitcoin-beleid à la El Salvador zal introduceren of andere maatregelen ten gunste van crypto zal nemen. Echter, de opvallende presidentskandidaat lijkt andere prioriteiten te hebben. Zo heeft hij onlangs aangegeven dat hij van plan is de Argentijnse economie te dollariseren.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Volgens deze indicator is de recessie een kwestie van tijd
Econoom Nouriel Roubini waarschuwt voor Amerikaanse recessie
Bitcoin-mining kan tot 8% van de wereldwijde uitstoot helpen te verminderen
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Zoveel geld zou je nu hebben als je in januari 2018 voor 1000 euro aan Ripple (XRP) had gekocht
Kan je nog miljonair worden van Shiba Inu?