Bitcoin prijs stijgt, Bitcoin bullrun
Bitcoin

Arthur Hayes voorspelt Bitcoin koers van 750.000 dollar

BitMEX-oprichter Arthur Hayes voorspelt een Bitcoin koers van tussen de 750.000 en 1 miljoen dollar in het jaar 2026. De voormalig CEO en oprichter van BitMEX verwacht deze koersexplosie van Bitcoin, omdat er volgens hem een gigantische financiële crisis aankomt die centrale banken zal dwingen om de rente weer naar het nulpunt te brengen.

Wanneer begint de bullmarkt?

Voor het komende jaar heeft Hayes al behoorlijke verwachtingen. Zo ziet hij de Bitcoin koers richting het einde van 2024 oplopen tot de 70.000 dollar, waarmee we in ieder geval de huidige all-time high evenaren.

Verder voorziet hij de lancering van meerdere ETFs door grote fondsbeheerders in Amerika en Europa, maar mogelijk ook in Hong Kong.

“Dat is wanneer de echte bullmarkt zal beginnen”, aldus Hayes.

Overigens is hij niet alleen bullish over Bitcoin, maar ook over andere financiële assets. Zo noemt hij bijvoorbeeld de Nasdaq 100, maar ook de S&P 500 die volgens hem recordhoogtes zullen bereiken.

Grappig genoeg noemt hij ook kunst als een sector die zou kunnen opbloeien als gevolg van de lage rentes die centrale banken zullen moeten hanteren.

China en Bitcoin

In het interview van Impact Theory met Arthur Hayes gaat het ook even over China. Het is je vast niet ontgaan dat China in 2021 een algeheel verbod op Bitcoin instelde, maar volgens Hayes is daar in de realiteit geen sprake van.

Er zijn volgens Hayes veel Chinezen die alsnog Bitcoin bezitten, al geeft hij toe dat het op dit moment wel lastiger is voor Chinezen om in Bitcoin te investeren.

De voornaamste vrees van de Chinese overheid met betrekking tot Bitcoin was volgens Hayes dat er door de volatiliteit social onrust zou kunnen ontstaan.

Als mensen massaal op Bitcoin speculeren en de koersen klappen ineen, zoals we in iedere bearmarkt tot nu toe zagen gebeuren, dan zou dat tot grote sociale onrust kunnen leiden; als mensen een groot deel van hun spaarvermogens in Bitcoin investeren.

Verder speelde volgens Hayes ook de klimatologische impact van Bitcoin mining een rol in de keuze om Bitcoin te verbieden in China.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

ChatGPT CEO Sam Altman investeert miljoenen in nieuw Bitcoin-bedrijf
‘Bitcoin kan aan mini-parabool naar 60.000 dollar beginnen’
Analist deelt tijdlijn voor nieuwe all-time high van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers