Newsbit

Noorse bank eigen crypto

Bank in Vietnam geeft eerste kredietbrieven uit via blockchain-technologie

Noorse bank eigen crypto

De HDBank, één van de grote banken in Vietnam, is de eerste bank in het land dat vanaf heden kredietbrieven uitgeeft via de blockchain-technologie.


Belangrijke mijlpaal

De bank, die graag naar eigen zeggen een ‘gelukkige digitale bank’ wil worden, zet hiermee een enorme stap in die richting. Het gebruik van de blockchain-technologie door traditionele banken is dan ook een belangrijke mijlpaal.

Naar verluidt heeft een lokale vezelimporteur en een Taiwanese fabrikant gezamenlijk de eerste transactie uitgevoerd, waarmee het blockchain systeem nu officieel werkende is.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Voordelen blockchain-technologie

Kredietbrieven bieden een garantie van kredietwaardige (financiële) instellingen, zoals van een bank. Deze kredietbrieven worden met regelmaat ingezet in de internationale handel, waardoor de bank eigenlijk simpelweg de betaling verzekert. Dit zorgt voor een lagere drempel voor internationale verkopers, omdat zij de betaling op deze manier gegarandeerd binnen zullen krijgen.

Eerder gebeurde dit via interne systemen bij de banken of andere (financiële) instellingen zelf. Door gebruik te maken van de blockchain-technologie, kunnen veel voordelen behaald worden. Een belangrijk voordeel van de blockchain-technologie is de hoge beveiligingsnormen die de technologie met zich meebrengt. Hiernaast registreert het de gemaakte transacties automatisch, wat eventuele problemen met fraude volledig voorkomt. Hiernaast vermindert het de verwerkingstijd van de transacties, doordat veelal nu automatisch gebeurt en alleen gecheckt hoeft te worden. Hierdoor worden transacties via de blockchain-technologie vaak binnen slechts enkele uren, soms zelfs nog sneller uitgevoerd in plaats van soms zelfs wel meerdere dagen. Mogelijk zullen nu na de HDBank ook andere banken in Vietnam volgen met het gezette voorbeeld.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top