Ghana Crypto Bitcoin BTC
Regulatie

Bank of Ghana introduceert nieuwe regels voor cryptocurrencies na uitgebreide evaluatie

De Bank of Ghana (BoG), de centrale bank van het land, heeft op 16 augustus nieuwe conceptregelgevingen voor digitale activa voorgesteld. Dit gebeurde na een grondige interne evaluatie van Bitcoin, Tether en diverse andere cryptocurrencies.

Deze stap komt na 3 jaar van gegevensverzameling, waaruit blijkt dat de interesse in cryptocurrencies in Ghana aanzienlijk is toegenomen.

Richtlijnen zijn uitgegeven

De centrale bank van Ghana heeft ontwerprichtlijnen uitgegeven en nodigt het publiek en belanghebbenden uit om feedback te geven op de voorgestelde regelgeving. Deze richtlijnen richten zich op het aanpakken van risico’s zoals witwassen van geld, financiering van terrorisme, fraude, en de bescherming van consumenten.

Een belangrijk onderdeel van de voorgestelde regelgeving is een raamwerk dat bestaat uit acht pijlers. Dit raamwerk beoogt strengere registratie- en rapportageverplichtingen op te leggen aan cryptocurrency-exchanges en aanbieders van virtuele activadiensten (VASP’s). Indien de regelgeving wordt goedgekeurd, zullen deze partijen verdachte transacties moeten monitoren en rapporteren, en moeten zij voldoen aan de Travel Rule van de Financial Action Task Force (FATF).

Daarnaast is de BoG van plan om samen te werken met externe belanghebbenden, zoals commerciële banken en offshore-toezichthouders, om een effectieve handhaving van de nieuwe regels te waarborgen. Ook wordt er samengewerkt met de Securities and Exchange Commission (SEC) om aanvullende regelgevingskaders te ontwikkelen die verschillende toepassingen van digitale activa dekken.

Crypto-exchanges moeten zich gaan registreren bij de BoG

Crypto-exchanges zullen zich bovendien moeten registreren bij de BoG en een sandbox-test moeten ondergaan voordat zij hun diensten mogen aanbieden in Ghana. De bank heeft aangegeven dat zij tot 31 augustus openstaat voor aanbevelingen van experts, spelers uit de sector, en het publiek om de volgende stappen te bepalen.

In een gerelateerde ontwikkeling lanceerde Ghana Post in mei een verzameling cryptopostzegels ter ere van de 25e kroningsverjaardag van Zijne Majesteit Otumfuo Osei Tutu II. Deze “Crypto Stamp” collectie, die beperkt is tot 7.200 stuks en verkocht wordt voor 250 Ghanese cedis ($18) per stuk, eert de bijdragen van de koning aan de ontwikkeling en culturele integriteit van Ghana.

Regulatie nieuws

Kraken verzet zich tegen aantijgingen van de SEC en ziet crypto’s niet als effecten
Saudi-Arabië overweegt oliehandel in Chinese yuan
34 landen tonen interesse in BRICS: Poetin benadrukt groeiende invloed
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt