cardano, ada
Cardano

Belangrijke indicator signaleert zorgwekkende ontwikkeling voor Cardano’s toekomst

Cardano (ADA) is een van de grote winnaars van de afgelopen periode. In slechts 7 dagen tijd wist de cryptomunt met bijna 50% te stijgen. Desondanks identificeerde blockchain analyse platform Santiment een alarmerende trend op basis van on-chain data. 

Afname van kleine ADA wallets: Signalen van verminderd vertrouwen

Santiment, bekend om zijn inzichten in de cryptomarkt, onthulde recentelijk op het socialemediaplatform X (voormalig Twitter), een opmerkelijke trend in het bezit van Cardano (ADA). Er is een afname waargenomen in het aantal adressen met kleinere hoeveelheden ADA, variërend tussen 1 en 10 munten. Deze daling bereikte een significant punt op 17 november, met een extreem grote afname van meer dan 98%.

Deze plotselinge vermindering van kleinere wallets kan wijzen op potentiële problemen voor de aanhoudende prijsstijging van de munt. Een belangrijke zorg hierbij is dat deze trend een verlies van vertrouwen onder de kleinere investeerders kan signaleren. Dit zou uiteindelijk een negatieve invloed kunnen hebben op het algemene sentiment op de markt en de prijs van ADA.

Een indicator om in de gaten te blijven houden

De aanzienlijke daling van kleine adressen kan een vroegtijdige indicatie zijn van een veranderende trend in de prijsontwikkeling van Cardano. Deze statistiek wordt de komende tijd een cruciale factor om in de gaten te houden. Indien de afname van kleine houders aanhoudt, kan het voor ADA uitdagend worden om zijn huidige waardering te behouden. Dit patroon van verminderd bezit onder kleinere investeerders zou een impact kunnen hebben op de algehele marktdynamiek van Cardano.

Positieve verwachtingen Cardano

Ondanks de zorgwekkende trend van dalende kleine adressen, doen een aantal crypto analisten positieve voorspellingen voor Cardano op de korte termijn.

Crypto-analist Tyler Strejilevich is van mening dat de huidige opwaartse trend van ADA nog lang niet ten einde is. Hij wijst op een bullish wekelijkse kruising, die in het verleden resulteerde in aanzienlijke prijsstijgingen.

Ter ondersteuning van deze visie laat on-chain data van DefiLlama zien dat het totaal vergrendelde volume (TVL) in Cardano consistent is gegroeid, van ongeveer $50 miljoen aan het begin van 2023 tot ongeveer $400 miljoen recentelijk. Dit wijst op een toenemend vertrouwen en gebruik van het Cardano-netwerk.

Deskundigen zoals Lucid en Dan Gambardello van Crypto Capital Venture delen eveneens een optimistische kijk op ADA, met voorspellingen van potentiële hoogtepunten tot respectievelijk $14 en $11.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Cardano nieuws

Kan Cardano (ADA) 1 dollar worden? 
Gaat Cardano binnenkort 75% stijgen?
Cardano-oprichter: “We hebben alle troeven in handen”
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?