Changpeng Zhao (CZ)
Binance, Exchange

Binance CEO weerlegt rapport over $250 miljoen lening aan BAM Management

Changpeng Zhao, beter bekend als CZ, de CEO van Binance, heeft publiekelijk afstand genomen van een recent rapport waarin wordt beweerd dat hij een lening van $250 miljoen heeft ontvangen van BAM Trading Services, het bedrijf achter Binance.US. CZ ontkent deze beweringen stellig en benadrukt dat Binance en Binance.US aparte entiteiten zijn met verschillende managementteams.

Controverse rond Lening: Binance CEO Reageert

Het Engelse crypto-nieuwsplatform Decrypt bracht eergisteren een rapport uit in verband met de lopende juridische strijd tussen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en Binance. In het rapport beweert het nieuwsplatform dat het juridische team van Binance.US heeft toegegeven dat er een lening van $250 miljoen heeft plaatsgevonden.

Changpeng Zhao, de CEO van Binance, betwist deze bewering. In een reactie op het sociale mediaplatform X, dat voorheen bekend stond als Twitter, verklaarde hij dat het rapport onjuiste informatie bevat. Volgens Zhao was het juist andersom: hij was degene die een lening van $250 miljoen verstrekte aan BAM Trading Services, het bedrijf achter Binance.US. Bovendien beweerde hij dat hij dit bedrag nooit heeft teruggekregen.

Status van de rechtszaak

De juridische strijd tussen Binance en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) gaat onverminderd voort, met als centraal punt van zorg de juistheid van Binance’s financiële reserves. Deze situatie doet denken aan een vergelijkbaar incident met FTX in november 2022. Hoewel externe auditors niet volledig kunnen garanderen dat de gerapporteerde reserves kloppen, suggereren ze niet dat Binance financiële problemen heeft.

De SEC heeft daarnaast meermaals aangegeven dat het het moeite heeft om informatie over Binance en zijn Amerikaanse dochteronderneming Binance.US. Om deze reden probeerde de SEC Binance te dwingen om CEO Changpeng Zhao voor ondervraging beschikbaar te maken. Desondanks verwierp een rechter recentelijk het verzoek van de SEC, waardoor Binance in deze ronde als winnaar uit de bus kwam.

Exchange nieuws

Coinbase’s Layer-2 netwerk Base groeit explosief binnen het Ethereum-ecosysteem
Interview Kraken CTO over de toekomst van Bitcoin, crypto en AI
Bybit (powered by SATOS) Organiseert Grootste Handelscompetitie Ooit in Nederland!
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk