Binance Logo
Exchange

Binance zag $1,2 miljard aan instromen op een van de grootste handelsdagen van 2024

Crypto exchange Binance profiteerde enorm van de marktcrash op 5 augustus en noteerde een netto instroom van $1,2 miljard terwijl handelaren reageerden op een scherpe daling van de crypto-prijzen.

“Dit markeert een van de hoogste netto instroomdagen van 2024, wat duidt op sterk vertrouwen van investeerders,” zei Binance’s CEO Richard Teng in een X-bericht op 6 augustus.

Een gigantische instroom van kapitaal

Het transparantiedashboard van DeFiLlama’s CEX toont nu dat de netto instromen van Binance in de afgelopen 24 uur $2,272 miljard bedroegen.

De instromen bij ByBit, OKX en Bitfinex zijn de afgelopen 24 uur ook toegenomen met respectievelijk $301,49 miljoen, $97,68 miljoen en $9,27 miljoen.

Robinhood zag opvallend genoeg een uitstroom van $16,87 miljoen nadat het zijn 24-uurs marktuitvoeringslocatie, Blue Ocean ATS, in de vroege uren van 6 augustus opschortte.

Een gigantisch volume

Cryptocurrency-exchanges verwerkten ook een gigantisch hoog volume van meer dan 268.830 Bitcoin, ter waarde van $15 miljard, in spot trading volume op 5 augustus, zo blijkt uit gegevens van blockchain-analysebedrijf K33 Research.

“Dit was het hoogste volume sinds Binance’s nul-tarief regime in 2022-2023.”

Geen langdurige negatieve trend

Ondanks de scherpe daling blijft de fundamentele waarde en het potentieel van digitale activa intact, aldus Binance Australia. “De geschiedenis laat zien dat de cryptomarkt veerkracht en herstel heeft getoond na perioden van correctie,” zei Ben Rose, General Manager van Binance Australia en Nieuw-Zeeland.

“Ondanks de huidige uitdagingen zien we deze neergang niet als een indicatie van een langdurige negatieve trend voor de cryptomarkt.”

Rose verwacht bovendien meer grote prijsschommelingen in de nabije toekomst, verwijzend naar mogelijke renteverlagingen door de Amerikaanse Federal Reserve en politieke onzekerheden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Exchange nieuws

Bitget sluit miljoenencontract met La Liga als officiële cryptopartner
Voormalig Binance-CEO Changpeng Zhao komt vrij op 29 september
Kraken verzet zich tegen aantijgingen van de SEC en ziet crypto’s niet als effecten
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13