bitcoin prijs stijgt
Bitcoin

Bitcoin begint de week goed en breekt door de 17.000 dollar heen

De Bitcoin koers is er na drie weken eindelijk in geslaagd om voorbij de 17.000 dollar te breken. In de week die voor ons ligt moet de focus vooral op de problemen bij partijen als de Digital Currency Group, Genesis, Huobi en natuurlijk de Federal Reserve.

17.800 dollar in aantocht?

De meeste analisten noemen de huidige grafiek van Bitcoin nog bearish, maar David Duong van Coinbase Institutional zei eerder dat een succesvolle push naar 17.100 dollar de poort naar de koers van 17.800 dollar opent. Ook volgens Sean Farrell van FundStrat, is er veel vraag naar Bitcoin rond de koersen 16.000 tot 17.200 dollar. “Dit schildert het beeld van een enorme sterke koopmuur tegen de huidige marktprijzen en dat er zich een sterke bodem vormt”, aldus Farrell in een rapport.

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin op de koers van 17.210 dollar en is er sprake van een voorzichtige opleving. Voor de afgelopen 24 uur noteert Bitcoin een plus van 1,54 procent en daarmee lijkt het langzaam weer de goede kant op te gaan. We moeten echter niet te vroeg juichen, want dit hebben we in 2022 al vaker gezien.

bitcoin koers 9 jan Newsbit
Bitcoin koers 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Amerikaanse inflatie

In de week die voor ons ligt focussen de meeste handelaren zich op de Amerikaanse inflatie. Die komt op donderdag. De verwachting is dat de CPI binnenkomt op 6,5 procent, wat een daling van 0,6 procent ten opzichte van de afgelopen maand zou betekenen. We krijgen ook de kerninflatie (CPI minus voedsel en energie) waarvoor de verwachting op 5,7 procent ligt. Vorige maand kwam deze binnen op 6,0 procent.

In combinatie met de sterke banenmarkt is dat in principe allemaal nog geen goed nieuws voor Bitcoin en de rest van de financiële markt. De doelstelling van de Federal Reserve is immers om de inflatie naar 2,0 procent terug te brengen. Het afgelopen jaar waren de renteverhogingen van de Federal Reserve een belangrijke factor in de koersdalingen van Bitcoin.

Wat dat betreft is het te hopen dat ze er snel in slagen om de inflatie terug te brengen tot 2 procent. Een andere manier om de renteverhogingen te stoppen en mogelijk zelfs renteverlagingen te krijgen is een recessie. Het voelt alleen vreemd om daarop te hopen, want dat brengt ook een hoop werkloosheid met zich mee.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS
Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?