Bitcoin bereikt $9.600 & Goud bereikt nieuw hoogtepunt

Het is een goede dag voor de ‘safe haven assets’. De Bitcoin koers doorbreekt de $9.600 en het edelmetaal goud overschrijdt de $1.900. Ook de DeFi markt blijft gestaag doorgroeien.


Bitcoin kan $20.000 passeren

Goud staat aan de vooravond om een all-time-high te bereiken en dat kan positief zijn voor BTC. Henrik Kugelberg, een Bitcoin handelaar uit Zweden, ziet het bereiken van een all-time-high als iets positief voor BTC. Het laat zien dat investeerders nog steeds bang zijn voor een aandelenbubbel. Hierdoor kan de Bitcoin zelfs de $20.000 passeren zei hij. Daarnaast zei hij ook:

“Ik vermoed dat de Bitcoin bodem prijs in 2021 rond de $15.000 zal liggen.

Bitcoin handelaren praten graag over goud. Zij zien namelijk overeenkomsten tussen het gele metaal en de grootste crypto valuta. William Purdy, een in New York gevestigde aandelen en crypto handelaar zegt het volgende:

“Ik denk dat we slechts een paar weken of maanden verwijderd zijn van een sterke stijging van de Bitcoin prijs, aangezien het goud vandaag de $1.900 heeft bereikt”

De opwaartse beweging van goud deze week vond plaats toen de Bitcoin steeg en de prestaties van de S&P 500 Amerikaanse aandelenindex vrij stabiel waren. Hoe positief Kugelberg is over BTC, zo pessimistisch is hij over de aandelenmarkt:

BTC vs Goud vs Aandelen – Bron: Tradingview

“Ik denk dat de aandelen gemiddeld met minstens 30% zullen dalen in het vierde kwartaal van 2020. Dus wat moet je doen? Je moet investeren in echte activa met een blijvende waarde ”,

Hij ziet onder andere goud, Bitcoin en onroerend goed als “echte activa”.


Ethereum presteert nog beter

Ethereum doet het deze week nog beter dan de Bitcoin. de ETH / BTC verhouding heeft de afgelopen dagen een flinke sprong gemaakt. De ETH prijs is met bijna 12% gestegen ten opzichte van de Bitcoin, vertelt een onderzoeksanalist van OKCoin. Een belangrijke factor dat de ETH prijs is gestegen is de goedlopende DeFi industrie. Vandaar dat het ook extra interessant is om in de gaten te houden of DeFi projecten blijven groeien.

Ethereum verhandelde vrijdag rond de $283, maar de prijs ligt nu al rond de $294. Deze prijsstijging is te danken aan de hype rond DeFi projecten en de lancering van ETH 2.0.

Het lijkt er dus op dat de crypto markt er goed voor staat. Echter moeten we de impact van de aandelenmarkt niet onderschatten. Dit omdat de crypto en aandelenmarkt nog steeds sterk gecorreleerd lijken te zijn met elkaar.

 

 

Join ons Telegram-kanaal gratis en discussieer mee!

 

knop_join-telegram-kanaal