Bitcoin

Bitcoin (BTC) is klaar voor een nieuwe Bull Run

Volgens de CEO van CryptoQuant tonen verschillende statistieken aan dat er een nieuwe bull-trend aan zit te komen.


Bitcoin is klaar voor een bull run

De drie statistieken waar de CEO, genaamd Ki Young-ju, over praat zijn: de lagere verkoopdruk van miners, de dalende reserves van exchanges en de lage instroom op crypto exchanges. Op 20 juli merkte Ki op:

“Indicatoren geven aan dat het een goed moment is om te kopen. Miners verkopen een stuk minder BTC. Ook is er tot dusver geen significante BTC-instroom op exchanges van whales en bereikten de reserves van exchanges een maand geleden het laagste niveau in een jaar tijd.”

De kans is aardig groot dat de Bitcoin koers spoedig uit haar consolidatiefase zal breken. Volgens Ki zal dit de prijs flink kunnen laten stijgen.

Bitcoin koers wekelijkse grafiek – Bron: Tradingview

Miners verkopen minder Bitcoins

Gegevens van ByteTree laten zien dat miners iets meer tokens hebben verkocht dan wat ze de afgelopen 12 weken hebben gemined. In de afgelopen drie maanden produceerden miners namelijk 7.293 BTC en verkochten ze 7.365 BTC. Een netto-voorraad van -72 BTC wordt beschouwd als een lage verkoopdruk van miners, vooral over een langere periode.

Miners verkochten iets meer BTC dan ze hadden gemined – Bron: ByeTree

Er zijn twee mogelijke redenen waarom miners minder Bitcoins verkopen. Ten eerste is de hash-rate van Bitcoin bijna op zijn hoogste punt ooit. Het betekent dat de mijnbouwsector ondanks de halvering flink doorgaat met het minen van BTC.

Ten tweede suggereert het dat de kosten van het minen relatief laag zijn. Wanneer een aanpassing met een hoge moeilijkheidsgraad plaatsvindt, stijgen de kosten om BTC te minen aanzienlijk. De veerkracht van de hash-rate laat zien dat Bitcoin-miners nog steeds behoorlijk winstgevend zijn.

Wanneer miners gedurende een langere periode geen grote hoeveelheden Bitcoin verkopen, is er minder verkoopdruk op BTC. Miners zijn samen met exchanges een van de twee belangrijkste externe bronnen van verkoopdruk op de cryptomarkt.


Whales halen hun Bitcoins van exchanges af

De lage instroom op exchanges is ook een positief teken vertelt Ki. Dit geeft normaal namelijk aan dat investeerders hun BTC tokens niet op korte termijn willen verkopen. Uitgaande stromen geven aan de andere kant juist aan dat investeerders Bitcoins naar persoonlijke wallets verplaatsen, wat betekent dat ze hun BTC voor een lange termijn vast willen houden.

In juni vertelde Ki al eens dat het verstandig is om Bitcoins te kopen, wanneer whales hun tokens van de exchanges afhalen. Dat laat namelijk zien dat de grote investeerders een flinke prijsstijging verwachten.


De reserves van exchanges daalt

Tot slot beschrijven we de daling van de reserves van crypto exchanges. In de afgelopen drie maanden zijn ze gedaald van 2,56 miljoen naar 2,44 miljoen.

Hoewel een daling van de deviezenreserves met 4% klein lijkt, zijn de deviezenreserves gedurende ruim een jaar al niet meer gedaald tot het huidige niveau.

Exchange reserves dalen – Bron: CryptoQuant

Een samenloop van lage verkoopdruk van miners, de dalende valutareserves en het feit dat whales hun BTC van exchanges afhalen, kan het begin van een accumulatie fase en misschien wel van een nieuwe bull run betekenen.


Koop de goedkoopste Bitcoins

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stijgt duizenden dollars op historische dag voor ETFs
Bekende crypto-analist PlanB verwacht dat Bitcoin in 2028 een half miljoen dollar bereikt
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt