Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin (BTC) stijgt richting $12.000

De maand september gaat goed van start. Vandaag lijkt de Bitcoin namelijk opnieuw de $12.000 grens te gaan testen. Gaan we dan eindelijk een BTC prijs van $13k zien?


Bitcoin gaat de $12k testen

BTC had sinds 27 augustus al een stijgende lijn te pakken en steeg gisteren tot een hoogtepunt van $11.780. Even leek BTC weer terug te vallen toen de prijs vannacht daalde tot $11.520. Maar vandaag zien we dat de grootste digitale valuta flinke koersstijging in heeft gezet.

Bitcoin prijs gaat $12k testen – Bron: Tradingview

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $11.940. Dat betekent dat de koers vandaag met ongeveer 2,4% is gestegen. Dat is een mooi rendement, maar nog veel belangrijker is het dat BTC opnieuw de psychologische barrière van $12.000 gaat testen. Mocht deze spoedig doorbroken worden dan ligt er nog 1 belangrijke weerstand in de weg, namelijk de $12.500. Wanneer ook deze weerstand wordt doorbroken lijkt de weg vrij te zijn voor een Bitcoin koersstijging richting de $13.000.


Bitcoin lijkt klaar voor een grote uitbraak

Gisteren schreef Newsbit al een bericht over een mogelijke grote uitbraak. Analisten van Bloomberg vertellen dat technische indicatoren laten zien dat een uitbraak boven de $12.500 in de lijn der verwachtingen ligt.

Zo laat de GTI ofwel Global Strength Indicator zien dat de Bitcoin een nieuwe kooptrend is ingegaan en zich niet in het overbought-gebied bevindt, wat verdere winst voorspelt.

Naast de technische factoren is de interesse van grote institutionele beleggers in de Bitcoin een zeer positief teken. BTC lijkt langzamerhand geaccepteerd te worden in de mainstream en dat kan ervoor zorgen dat er veel kapitaal de cryptomarkt in stroomt.

 

Bitcoin nieuws

Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons
Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K
El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten